pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
HİTİT BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
CORENDON AIRLINES’TAN AÇIKLAMA
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
SINGAPORE AIRLINES SAF YAKIT SİPARİŞ ETTİ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
HİDROLİK ARIZASI MEYDANA GELMİŞ
25 Ocak 2024 Perşembe - 11:00

İGA DÜNYA ÇAPINDA EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR

İGA İstanbul Havalimanı, havacılık güvenliği alanında bölgesel bir merkez haline gelerek önemli bir başarıya imza attı. United States Transportation Security Administration (TSA) ile gerçekleştirilen iş birliği ile Orta Asya ve Orta Doğu'daki ülkelerin güvenlik eğitimleri artık İGA İstanbul Havalimanı tarafından yürütülüyor.

İGA DÜNYA ÇAPINDA EĞİTİM MERKEZİ OLUYOR

Sadece bölgesel değil, uluslararası alanda da büyük etki yaratan önemli bir başarı elde ederek ‘havacılık güvenliği eğitimleri’ alanında bir marka haline gelen İGA İstanbul Havalimanı, United States Transportation Security Administration (TSA) ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde Orta Asya ve Orta Doğu'daki ülkelerin güvenlik personelini eğitecek.

İGA Akademi bünyesinde yürütülen ve İGA Güvenlik Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerden 2023 yılında, TSA'nın programına dahil Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerden 67 havalimanı güvenlik personeli faydalandı. 2024 yılı itibarıyla ise, Özbekistan, Kazakistan, Yemen, Ürdün, Fas ve Kuveyt’ten 400'den fazla güvenlik görevlisinin İGA'da eğitim görmesi bekleniyor. Aynı zamanda Mısır, Irak, Umman gibi ülkeler de dahil olmak üzere 2024 Nisan ayı içerisinde TSA yetkisindeki 10+ havalimanına da bu eğitimin verilmesi planlanıyor.

Güvenlik sistem ve cihazlarının teknolojileri ve kullanılması, kontrol noktalarında gerçekleştirilen diğer güvenlik uygulamaları ile bu noktadaki yöneticilere yönelik uygulamalı içerikler gibi eğitimlerin tüm koordinasyon çatısı ve detayları İGA Akademi bünyesinde yürütülürken, eğitim içeriğinin tasarımı, aktarılması ve pratik uygulamalar İGA Güvenlik Genel Müdürlüğü’ndeki yetkin eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor. Liderlik eğitimlerinde ise, hem örnek liderler hem de ilgili olan etkileşimli eğitim yöntemler kullanılıyor ve grup başına 5 gün süren eğitimler sonrası ICAO, IATA ve ACI akredite kurum sertifikası veriliyor.

İGA’da verilen eğitim sadece güvenlik uygulamalarını değil; aynı zamanda güvenlik ekipleri içerisinde kadın liderliğini güçlendirme ve kişisel gelişim eğitimlerini de kapsıyor. Güvenlik hizmetinde rol alan kadın çalışanların, yöneticilik becerilerinin artırılmasına ve sayısal olarak kadın yönetici sayısının artırılmasına yönelik olan ‘Güvenlikte Kadınları Güçlendirmek: Kariyer Gelişimi ve Liderlik Eğitimi’nden’ (“Empowering Women in Security: Career Advancement and Leadership Development”) 2024 Nisan ayı içerisinde Özbekistan ve Kazakistan’dan kadın personeller faydalanacak. 2024 yılında eğitim verilen kadın personel sayısının da artırılması hedefleniyor.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen: “İGA İstanbul Havalimanı'nın bu başarısı, sadece bölgesel değil, aynı zamanda uluslararası bir etki yaratıyor. TSA ile iş birliğimiz, bölge havalimanları için bir örnek teşkil ediyor ve İstanbul Havalimanı'nı dünya çapında bir eğitim merkezi olarak konumlandırıyor. Amacımız, havacılık güvenliği alanında en yüksek standartları belirleyerek, yolcuların ve havalimanı çalışanlarının güvenliğini her zaman en üst düzeyde tutmak.  Bu gelişme, havalimanımızın, havacılık güvenliği eğitimleri konusunda bir marka haline geldiğinin ve sektördeki liderliğinin bir göstergesidir.” dedi. 

Bu kilometre taşı, özellikle Birleşmiş Milletler’in “No Country Left Behind”’ vizyonunu benimseyen ve geri kalmış ülkelere eğitimde ücretsiz koltuk, ilave indirim, öğle yemeği desteği gibi farklı destekler de sağlayan İGA İstanbul Havalimanı ve iGA Akademi’nin, “Training Hub” ve “Talent Hub” vizyonunu da destekliyor.

 
THY’DEN İÇ HATLARDA İNTERNET HİZMETİ
 
KAYSERİ’DE C-160 ACİL İNİŞ YAPTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’DEN İÇ HATLARDA İNTERNET HİZMETİ
Türk Hava Yolları (THY), yurt içi uçuşlarında uçak içi ücretli internet hizmetini başlattı
AHMET BOLAT, ALPER GEZERAVCI İLE GÖRÜŞTÜ
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, ...
MECLİSE UZAY KANUNU GELİYOR
Milli Uzay Programı çerçevesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ...
 
BOEING 737 MODELİNİN ÜRETİMİ 1 GÜN DURACAK
ABD’li uçak üreticisi Boeing, 737 uçaklarını ürettiği tesislerinde üretim ...
ABD'DE BOEING TİPİ BİR UÇAKTAN YİNE PARÇA KOPTU
ABD'de Alaska Hava Yollarına ait Boeing marka bir uçağın uçuş esnasında ...
THY’YE SAFA DENETİMLERİNDE YÜKSEK PUAN
Türk Hava Yolları (THY), yabancı havacılık otoriteleri tarafından uçaklarına ...
 
AIR ASTANA’NIN FİLOSU 50 UÇAĞA ULAŞTI
Air Astana Grubunun filosu, üreticinin Almanya'nın Hamburg kentindeki ...
PEGASUS’TAN YAPAY ZEKA DESTEKLİ HİZMET
Üretken yapay zekâyı süreçlerinde konumlandıran Pegasus Hava Yolları, ...
DÜŞEN UÇAKTAKİ 4 KİŞİ KURTARILDI
Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı, ülkenin kuzeyinde düşen uçağın ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TAV GÜVENLİK UÇAK ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİNİ GENİŞLETİYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası