50 MİLYON DOZ AŞIYI TESLİM ETTİ
220 TONDAN FAZLA COVID-19 AŞISINI 50'Yİ AŞKIN NOKTAYA TAŞIDI

7 Nisan 2021 Çarşamba   14:43

220 tondan fazla COVID-19 aşısını 150'den fazla uçuşla 50'yi aşkın noktaya taşıdı

7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde Emirates SkyCargo, 50 milyon dozdan fazla COVID-19 aşısı taşıyan dünyadaki ilk havayolu kargo şirketi oldu. Emirates SkyCargo ayrıca, aşıların dağıtımını desteklemek adına dünya çapında 100 tondan fazla şırınga taşıdı.

Emirates SkyCargo, geçen yılın sonlarında uluslararası dağıtımın başlamasından bugüne kadar 50 milyondan fazla doza eşdeğer, 220 tonun üzerinde COVID-19 aşısını, 150'den fazla uçuşla üretim bölgelerinden uçuş ağındaki 50 noktaya ulaştırarak, toplamda altı farklı türde COVID-19 aşısı taşıdı.

Emirates Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Emirates SkyCargo, Dünya Sağlık Günü'nden hemen önce 50 milyon COVID-19 aşı teslimini tamamlamış olmaktan dolayı gurur duyuyor. Sosyal açıdan sorumlu bir küresel hava kargo taşıyıcısı olarak, geçen yıldan bu yana yürüttüğümüz çalışmalarla salgının yıkıcı etkilerinden kurtulmaları için özellikle gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya genelindeki topluluklara yardımcı olmayı amaçladık. Küresel hava kargo endüstrisinin çabalarına liderlik ediyor ve COVID-19 aşılarını Dubai üzerinden dünyanın her yerine hızla dağıtmak için Dubai'deki ortak kuruluşlarımızla birlikte çalışmaktayız."

Emirates SkyCargo, COVID-19 salgını boyunca hızlı bir şekilde hareket ederek dünya genelinde temel tüketim maddelerinin dağıtımını sağlamayı sürdürdü. Taşıyıcı, KKD, tıbbi ekipman, ilaç ve gıda taşımak için yolcu uçaklarını yalnızca kargo uçuşlarına tahsis eden dünyadaki ilk havayollarından biri oldu. Emirates SkyCargo, bir yılı aşkın bir süredir 27.800'den fazla seferle 100.000 tonun üzerinde temel tüketim ürünleri taşıdı.

Emirates SkyCargo, daha Ekim 2020'nin başlarında, Dubai merkezinde COVID-19 aşılarının dağıtımı için AB GDP sertifikalı özel bir hava merkezi kurdu. Emirates SkyCargo, gelişmiş altyapısı ve kapsamlı depolama kapasitesiyle, üretim bölgelerinden yüksek miktarlarda COVID-19 aşısı taşımak, aşıları Dubai'de depolamak ve ardından kargo uçuşları ile sınırlı soğuk zincir altyapısı olan gelişmekte olan ülkelere, düzenli aşı tedariki yapmak üzere konumlandırdı.

Ocak 2021'de Emirates SkyCargo, Dubai'nin önde gelen kuruluşlarından DP World, International Humanitarian City ve Dubai Havalimanları ile iş birliği yaparak COVID-19 aşıları için önemli bir küresel dağıtım merkezi olarak Dubai'nin stratejik gücünden yararlanmak amacıyla Dubai Aşı Lojistik İttifakını oluşturdu. Şubat 2021'de Emirates SkyCargo, aşıların tüm dünyaya eşit bir şekilde dağıtımını amaçlayan COVAX tesisini desteklemek adına COVID-19 aşılarının taşınmasına öncelik vermek üzere UNICEF ile de bir Mutabakat Anlaşması imzaladı.

Emirates SkyCargo, modern ve geniş gövdeli uçaklardan oluşan filosu ve halihazırda altı kıtada 130'dan fazla noktayı kapsayan uçuş ağı ve en son teknolojiye sahip GDP sertifikalı Dubai merkezinin stratejik coğrafi konumu sayesinde, COVID-19 aşılarının güvenli ve hızlı bir şekilde dağıtımında önemli bir küresel aktör konumunda.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/50-mIlyon-doz-asiyi-teslIm-ettI/59681