AJET İSKANDİNAVYA’YA UÇUYOR
AJET İSKANDİNAVYA’YA UÇUYOR

5 Haziran 2025 Perşembe   10:43

Yeni hatlarla uçuş ağını genişleten AJet’in Avrupa’daki yeni rotası, İskandinav ülkelerinin gözde başkenti Stockholm oldu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Stockholm Arlanda Havalimanı’na ilk sefer, 2 Haziran Pazartesi günü törenle yapıldı. Haftanın her günü karşılıklı yapılacak direkt seferler, iki ülke arasındaki diplomatik temaslara, turizm ve ticaret hacmine katkı sağlayacak.

AJet’in İstanbul’dan, İsveç’in başkenti Stockholm’e ilk seferi öncesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hat açılış töreni yapıldı. Tören sonrası ilk seferini yapan uçak, 3 saat 40 dakika süren yolculuğun ardından Stockholm Arlanda Havalimanı’na indi.

Arlanda Havalimanı’nda yapılan karşılama törenine; Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, AJet üst yönetimi ve iki havalimanı yöneticileri katıldı. 

Kerem Sarp: Stockholm hattı ile bölgeye turist taşımayı hedefliyoruz

Hat açılışının ardından açıklamalarda bulunan AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, “AJet olarak Ankara’nın ardından İstanbul’dan da Stockholm’e direkt uçuş başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni hattımızın, iki ülke arasındaki diplomatik temaslara, turizm ve ticaret hacmine katkı sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.

Yapılan saha analizleri ve fizibilite çalışmaları sonucu Stockholm hattında ciddi bir yolcu potansiyeli olduğunu belirten Kerem Sarp, “Stockholm hattı ile sadece Türkiye’ye değil, bölgeye de turist taşımayı hedefliyoruz. İsveç ve Nordik ülkeleri Afganistan, İran, Irak, Pakistan gibi ülkelerden çok fazla etnik nüfusa sahip. Bu hattımız, yeni dönemde; Avrupa’dan, başta Türkiye olmak üzere bu bölgelere gelmek isteyenler için önemli bir rota olacak.” dedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/ajet-IskandInavyaya-ucuyor/66619