ASELSAN TOLUN’LA TEK SORTİDE 8 HEDEFE ATIŞ
ASELSAN TOLUN’LA 8 HEDEFE ATIŞ

1 Mart 2024 Cuma   01:00

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Dünyada çok az ülkede var olan oyun değiştirici bir yeteneği daha Ordumuza kazandırdık. Hava Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü pekiştirecek ASELSAN TOLUN Güdümlü Mühimmatıyla tek uçakla bir sortide 8 farklı hedefe kadar hassas vuruş yetkinliği kazanılmış oldu.

TOLUN Güdümlü Mühimmatlarıyla uzun mesafeden yapılan çoklu atışta tüm hedefler farklı açılardan yüksek hassasiyet ile vuruldu.

Milli salan sistemimiz SADAK-4T ile kullanılan maliyet etkin ve hava savunma sistemlerine karşı saturasyon etkisi yüksek bir çözüm olan TOLUN, daha gelişmiş kabiliyetlerle de donatılacak.

Ülkemiz ve Milletimiz için ilkleri başarmaya, devam edeceğiz. Savaş Uçaklarımıza, TİHA ve SİHA’larımıza güç katmak için gece gündüz çalışacağız. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum.” paylaşımını yaptı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de yaptığı paylaşımda, “Çelik kanatların vurucu gücü ASELSAN TOLUN görev başında. SADAK-4T Salan Sisteminden TOLUN Mühimmatlarıyla çoklu hedeflere yapılan atış ile Hava Kuvvetlerimize kazandıracağımız kuvvet çarpanı bir yeteneği başarıyla test etmiş olduk. Kahraman pilotlarımızı ve mühendislerimizi tebrik ederiz.” dedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/aselsan-tolunla-tek-sortIde-8-hedefe-atis/64768