KABİN MEMURUYDU ŞİRKETİN BAŞKANI OLDU
JAPON HAVA YOLLARI'NDA YENİ DÖNEM

18 Ocak 2024 Perşembe   09:50

Japon Hava Yolları, cinsiyet eşitsizliğini kapatmaya çalışan Japonya’da çok önemli sembolik bir adım attı. Havayolu, eski bir kabin memurunu şirketin başkanı olarak seçti.

Çarşamba günü yapılan açıklamada, havayolu, tarihindeki en kötü kazalardan birinin yaşandığı 1985 yılında kabin memuru olarak işe başlayan ve şu an üst düzey yönetici olan Mitsuko Tottori'nin 1 Nisan'dan itibaren başkan olacağı belirtildi.

Atama, Japon şirketlerinin cinsiyet çeşitliliğini artırma ve Yedi Ülkeler Grubu arasında en kötüsü olan, OECD gelişmiş ekonomiler grubu ortalamasının neredeyse iki katı olan cinsiyetler arası ücret eşitsizliğiyle mücadele etme konusunda artan baskıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde geldi.

Tottori, bir basın toplantısında şunları söyledi: "Kariyer basamaklarını atlamakta zorlanan veya hayatında büyük olaylar yaşayan kadın çalışanlar var. Umarım başkan olarak atanmam onları teşvik edebilir veya bir sonraki adımı atma cesaretini verebilir." dedi.

Değişiklik, havayolunun pandemi dönemindeki krizden kurtulmaya çalıştığı ve turistlerin Japonya'ya geri döndüğü bir dönemde geldi.

Bu ayın başında Tokyo'nun Haneda Havalimanı’nda bir JAL uçağı ile bir Japon Sahil Güvenlik uçağının çarpışmasının ardından, havayolu güvenliği yeniden mercek altına alındı. Uçak alevler içinde kalırken içindeki 379 kişinin tamamı başarıyla tahliye edildi.

JAL, Tottori'nin güvenlik operasyonları ve hizmetlerinde "yüksek düzeyde bilgi ve saha deneyimi" elde ettiğini söyledi. Mevcut başkan Yoshiharu Ueki, Nisan ayında görevinden emekli olacak ve Haziran ayında hissedarların onayıyla direktörlük görevinden ayrılacak.

JAL, Mart 2026'ya kadar olan mali yılın sonuna kadar grup genelindeki yöneticilerin %30'unun kadınlardan oluşması yönünde bir hedef belirledi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/kabIn-memuruydu-sIrketIn-baskani-oldu/64617