ALMAN BASININDAN DİKKAT ÇEKEN ANALİZ

15 Ocak 2024 Pazartesi   17:50

Savaşların kaderini değiştiren konuma yükselen Türk İHA ve SİHA’ları Alman basının gündemine girdi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi dikkat çeken bir analize imza attı. Gazetede 'Türkiye tamamen insansız hava araçlarına güveniyor' başlığı ile yayınlanan analizde şu ifadelere yer verildi;

“Batı'nın silah ihracatı yasaklarının etkisiyle Türkiye bir insansız hava aracı gücüne dönüştü. En son model: Anka-3 hayalet drone.”

Alman gazete bu yorumla Türkiye'ye yönelik yasakların işe yaramadığını itiraf etmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anka-3 hayalet savaş drone'unun ilk uçuşunu bizzat duyurduğunu belirten gazete, yazıda şu ifadelere yer verdi;

“Aralık ayı sonunda uçuşun videosunu ilk paylaşan Recep Tayyip Erdoğan, X platformunda uçağın ileri teknolojisiyle ülke savunmasına büyük katkı sağlayacağını yazmıştı. Drone, devlete ait silah şirketi TUSAŞ tarafından geliştirildi.”

ANKA-3'ÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Azami hız: 835 km/s

Seyir irtifası: 40,000 ft

Yararlı Yük Ağırlığı: 1200 kg

Havada Kalış Süresi: 10 saat

1200 kilogram faydalı yük

Anka-3, "uçan kanat" yapısı sayesinde düşük radar görünürlüğü, yüksek hız, yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip.

40 bin feet irtifaya, 0,7 mach azami hıza, 1200 kilogram faydalı yükse ve 10 saat uçuş süresine sahip Anka-3, keşif gözetleme ve istihbarat, farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz, hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA'larına angaje olarak av taraması, düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme, hava ve karada dost kuvvetlere himaye, sinyal ve haberleşme istihbaratı, elektronik harp ve diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme yeteneklerine sahip.

ANKA-3 ilk uçuş testini 28 Aralık 2023 tarihinde yapmış ve 1 saat 10 dakika havada kalarak, test boyunca 8 bin ft. irtifaya çıkmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/alman-basinindan-dIkkat-ceken-analIz/64605