KADRİ SAMSUNLU AHLATCI HOLDİNG CEO'SU OLDU
SAMSUNLU AHLATCI HOLDİNG CEO'SU OLDU

4 Ocak 2024 Perşembe   00:19

Türkiye'de ve yurt dışında altyapı, enerji, ulaştırma ve gayrimenkul sektörlerinde üst düzey yöneticilik yapan ve İstanbul Havalimanı’nda 6 yıl CEO olarak görev yapan Kadri Samsunlu, Ahlatcı Holding CEO'su oldu.

CEO'luğun yanı sıra Ahlatcı Holding grup şirketlerinin yönetim kurullarında da üye olarak yer alacak Samsunlu, görevine gelecek ay başlayacak.

Kadri Samsunlu kimdir?

1968 yılında Çorum'da doğan Kadri Samsunlu, 1991'de Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra ABD Missouri Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Samsunlu, Eylül 2017’de başlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO'luğu görevinin öncesinde, 1995-2006 yıllarında çok sayıda yatırım şirketinde genel müdür ve icra kurulu üyesi olarak deneyim kazandı. 2006'dan itibaren 3 yıl boyunca Romanya ve Türkiye'de yatırım ve kurumsal finans danışmanı olarak görev aldı.

Akfen Holding bünyesinde 2008-2017 yıllarında mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Samsunlu, Eylül 2017'den 27 Eylül 2023’e kadar İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

BÜYÜK HEDEF

Samsunlu yeni kariyeri ile ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Çalışmadan geçirdiğim son 3 ay mutlu olduğum bir dönem oldu. Bu dönemin sonuna geliyorum ve Ahlatcı Holding’e (“Ahlatcı”) 1 Şubat itibariyle CEO olarak katılacağım.

Ahlatcı, 40 yıldır sürekli büyüyen, yeni iş kollarına doğru yatırımlar yapan, Türkiye’nin büyümesine ve ihracatına çok önemli katkılar sağlayan memleketim Çorum’dan çıkmış büyük bir başarı hikayesidir. Başarı hikayesini yazan Ahlatcı kurucusu ve Başkanımız Ahmet Bey kendini işine adamış, iş ve aş yaratmaya sevdalı, birçok başarıya imza atmış, ödüller kazanmış bir iş adamı, yatırımcı ve müteşebbis.

Başarmak tutkumuz. Başkanımız Ahmet Bey’in koyduğu hedeflere inanıyorum ve Ahlatcı’yı 10 yılda Türkiye’nin en büyük 5 grubundan biri yapmak istiyoruz. 5000+ üyeli Ahlatcı ailesi olarak adanmışlık ve azimle çok çalışarak hedefe ulaşacağımıza eminim. Yolumuz açık olsun.” açıklamasını yaptı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/kadrI-samsunlu-ahlatci-holdIng-ceo-su-oldu/64554