TALPA BAŞKANI: KOKPİT MAHREM BİR YER
'SES KAYDININ DIŞARIYA SIZMASI DOĞRU DEĞİL ÖNLEM ALINMALI'

8 Aralık 2023 Cuma   19:24

Bugün Halk TV’de ‘özel haber’ olarak yer alan, daha sonra ise internet ortamında yayılan ses kayıtlarında, kaptan pilot ile yardımcı pilotun Trabzon Havalimanı iniş için alçalma sırasında konuşmaları sesli olarak yer alıyor.

Kaptan pilot ile yardımcı pilotun kokpit içerisindeki konuşmalarını kaydeden VCR’nin (Cockpit Voice Recorder - Kokpit Ses Kayıtları) yayınlanmasına tepki gösteren Üreksoy, “Bu kayıtlar sadece yazılı olarak verilir, o da yargının korumasında olur. İlgili otorite, Kaza İnceleme Heyeti muhafaza eder. Sadece istenmeyen bir kelime sızmasından değil, ses kaydının dışarıya sızması doğru değil. Mahkemeye bant çözümü verilir, kaydın çözülmüş hali verilir. Ses kaydı verilmez. Zaten rapor var” dedi.

Yaşananın bir güvenlik zaafiyeti olduğunu belirten TALPA Başkanı, “Bu tamamen güvenlik zaafı. Ses kaydı sızıntısının nereden kaynaklandığı, bilgi güvenliğinin tespit edilmesi lazım. Bizim rahatsız olduğumuz taraf bu. Bant olması gerekir, dışarıya nasıl çıkar! Tekerrür etmemesi için önlem alınması lazım. Kokpit mahrem bir yer” şeklinde konuştu.

Haberair.com



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/talpa-baskani-kokpIt-mahrem-bIr-yer/64463