THY DÜNYANIN 9. BÜYÜK FİLOSUNA SAHİP
AHMET BOLAT FİLO YAPILANMASIYLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI

9 Nisan 2023 Pazar   15:29

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat’ın, havacılığın önemli global medya mecralarından Simple Flying’a verdiği röportajın bir kısmı yayınlandı. Röportajın ilk kısmında Türk Hava Yolları’nın filo yönetimi ele alındı. “18 yıllık filo odaklı profesyonel birikimimle mevcut ve gelecek planlamamıza yönelik önemli noktaları ele aldık” diyen Bolat, THY’nin filo yapısıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Şu anda 278'i dar gövde, 111'i geniş gövde ve 23'ü kargo uçağı olmak üzere 412 uçaklık bir filoya sahibiz ve filo büyüklüğüne göre dünyanın en büyük 9. havayolu şirketiyiz. Büyüme stratejimiz doğrultusunda yılın geri kalanında 7 adet 787-9, 4 adet A350-9 ve 1 adet A330-200 ve 3 adet A321neo olmak üzere toplam 12 adet geniş gövdeli uçak ile ana marka filomuzu güçlendirmeyi planlıyoruz.

ANADOLUJET 80 UÇAĞIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Ana markamızın yanı sıra, takribi iki yıl önce yurt dışında uçuşlarında da etkin kılmaya başladığımız AnadoluJet markamızı da yeni nesil uçaklarla büyütmeye devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar AnadoluJet filosuna sekiz adet yeni nesil dar gövde uçağı ekleyerek toplam uçak sayısını 80'in üzerine çıkaracağız. Geçmişte AnadoluJet filosunda 189 koltuklu sadece 737-800'ler vardı. Yeni nesil A321neo'ları yüksek yoğunluklu konfigürasyona dönüştürerek, birim maliyetlerini daha da düşürecek ve rekabet gücünü artıracağız.

YENİ UÇAK SİPARİŞLERİ

Şu anda 49’u dar gövde, 33’ü ise geniş gövde olmak üzere toplam 82 adet yeni nesil uçak siparişimiz var ve bu uçakları 2028 yılına kadar teslim almayı planlıyoruz. Genel olarak, büyüme hedeflerimiz tabii ki sadece bu siparişlerle sınırlı değil. Belirlediğimiz vizyon ve stratejiler kapsamında kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşmada önümüzdeki dönem mutlaka yeni siparişlerimiz de var olacaktır.

PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

Bu perşembe açıklayacağımız 10 yıllık stratejilerimiz ve 2033 hedeflerimiz de filo yapılanmamız ve İnsan Kaynaklarımız gene ana temalar olacak. Kısaca büyüklük olarak ikiye katlanacak bir THY ama ekonomiye katkılarıyla üçe katlanacak bir THY Ekosistemi planlıyoruz.”



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-dunyanin-9-buyuk-fIlosuna-sahIp/63499