FLYBE İKİNCİ KEZ İFLAS ETTİ
TÜM UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

28 Ocak 2023 Cumartesi   11:22

YOLCULARA ‘HAVALİMANINA GİTMEYİN’ UYARISI

Havayolunun internet sitesinde yapılan açıklamada, "ticareti durdurduğu" ve havayolu ile seyahat etmeyi bekleyen yolculara havaalanına gitmemeleri istendi. Yolculara alternatif uçuşlar bulmaları konusunda yardımcı olunamayacağı açıklamada yer aldı.

İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi (CAA), etkilenenlere tavsiye ve bilgi sağlayacağını bildirdi. Bu, havayolunun son yıllarda ikinci kez iflası anlamına geliyor. Flybe, Mart 2020'de, koronavirüs pandemisini öne sürerek faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Şirket, ABD koruma fonu Cyrus Capital ile bağlantılı bir firma olan Thyme Opco tarafından satın alındıktan sonra kurtarıldı ve daha sonra adı Flybe Limited olarak değiştirildi.

Havayolu, 23 güzergahta haftada 530'a kadar uçuş gerçekleştirme planıyla Nisan 2022'de faaliyetlerine yeniden başladı. En son çöküşe kadar, Belfast City, Birmingham ve Heathrow'dan Birleşik Krallık'taki havalimanlarının yanı sıra Amsterdam ve Cenevre'ye uçuş düzenliyordu.

ORTAK YÖNETİCİLER ATANDI

Flybe’nin web sitesinde bu sabah erken saatlerde yayınlanan bildiride, Yüksek Mahkeme'nin Flybe Limited için ortak yöneticiler atadığı belirtildi. Açıklamada, "Flybe artık ticareti durdurdu ve Flybe tarafından İngiltere'den ve Birleşik Krallık'a yapılan tüm uçuşlar iptal edildi ve yeniden planlanmayacak" denildi.

‘HAVALİMANINA GİTMEYİN’

Açıklamada, "Bugün [Cumartesi] veya gelecekte Flybe ile uçacaksanız, lütfen başka bir hava yolu ile alternatif bir uçuş ayarlamadıysanız, havaalanına gitmeyin” denildi. Rezervasyon yaptıran veya bilet satın alan kişilerin bilet aldıkları yerle iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

CAA Tüketici Direktörü Paul Smith, "Bir havayolunun yönetime girdiğini görmek her zaman üzücüdür ve Flybe'nin ticareti durdurma kararının tüm çalışanları ve müşterileri için üzücü olacağını biliyoruz” dedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/flybe-IkIncI-kez-Iflas-ettI/63170