BOLAT’TAN TGS ÇALIŞANLARINA ZAM AÇIKLAMASI

22 Ocak 2023 Pazar   00:24

Ahmet Bolat sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Değerli arkadaşlar, yazıya dikkat ederseniz “Maaşlarınızı da asgari ücretteki artışa göre yeniden belirledik.” dedim. “Asgari ücret artış oranında” demedim.

TK ana marka %20 zam yaptı. Biz bu oranı TGS’deki en alt seviyeye uyguladığımızda aylık net yalın maaş asgari ücretin altında kalıyordu. Bu nedenle daha yüksek bir oran yani TK’nın 2 katı artış yaptık. Öncelikle vardiya primi var, risk tazminatı var. Bunları toplayınca İstanbul havalimanında +1805tl ediyor. Yani 8881 TL artı 1805 TL. Bu gurup 10686 TL alacak. Bu arkadaşlarımızdan fazla alan şoförler, operatörler, makinistler vs var. Onlarda kademe kademe ama 13700 TL’ye kadar gidiyor.

Başka üç ayda bir ikramiye var. Yani yalın maaşı 1.33 ile çarparsanız aylık baz maaş çıkar. Başka; netleşen 2 maaş performans ödemesi olacak Nisan ve Temmuz da. Antalya’da ilan ettik. Bu da aylık %16.67 ediyor. %33.34 de ikramiyeden geliyordu, yani yalın maaşı 1.5 ile çarpmak demek toplamda. Muhtemelen bu seneki kar olursa en az artı bir maaş daha gelecek performans ödülüne.

Değerli arkadaşlar, sektör ortalamasına bakarak en iyi maaşı verdik. Tahminim buradaki rakamları duyan binlerce kişi bana cv yollayacak. Bir iki yorum vardı, “artık burada durulmaz çok az artış oldu” diye. O arkadaşlar giderlerse ancak birkaç kişilik yer açılır. O nedenle lütfen cv yollamayın, şu an için TGS’ye alım yok!

Malum, gelirimizin bir kısmı da yurtdışından gelen başka firmaların uçaklarına verdiğimiz hizmetten geliyor. Bu artışların bir faturası olacak ve bu firmalar bu artışı çok bulursa bize iş vermezler. Başka “yer hizmetleri” veren firmalar var ve onlara giderler. Bunun ne anlama geldiğini de hepimiz iyi biliyoruz. O nedenle, lütfen performansımızı düşürmeden işimize odaklanalım. Benim TGS çalışanlarımıza naçizane tavsiyem bu.

Selamlar, sevgiler”



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/bolattan-tgs-calisanlarina-zam-aciklamasi/63145