RUS BASININDAN TÜRK SİHA ANALİZİ
RUS BASININDAN TÜRK SİHA ANALİZİ

10 Ocak 2023 Salı   18:15

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan çatışmalarda gösterdikleri performansla kısa sürede bütün dikkatleri üzerine çeken Türk SİHA’ları bir kez daha Rus basınının gündemine girdi. BAYKAR Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarını manşetten duyuran Russia Today'den dikkat çeken bir analiz geldi.

Russia Today (RT) Türk SİHA'ları için şu değerlendirmede bulundu:

'Drone üreticisi, Azerbaycan'ın Bayraktar TB2'lerini 2020 Dağlık Karabağ ihtilafında Ermenistan'a karşı büyük bir etki yaratmak için konuşlandırmasının ardından küresel ilgi odağı haline geldi.'

SİHA'ların şimdiden bir düzineden fazla ülkeye satıldığına vurgu yapan RT, “Baykar'ın ihracatı geçen yıl %78 artarak 1.18 milyar dolara ulaştı” dedi.

Haberde, Bayraktar'ın bu silahların yazılımının Türkiye'ye ait olduğuna vurgu yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Röportajda, şirketin her şeyden önce sadece Türkiye ile yakın ilişkisi veya stratejik ittifakı olan ülkelere savaş uçağı sattığı ve böylece sırtından bıçaklanmayı beklemediği”

RT haberinde, Ukrayna'nın elindeki drone'ların büyük bölümünün imha edildiği iddiasına da yer verdi.

Haberde 'Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın askeri operasyona başlamasından bu yana Ukrayna'nın TB2 filosunun çoğunun imha edildiğini iddia etti' ifadelerine yer verildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/rus-basinindan-turk-sIha-analIzI/63089