CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI:

26 Aralık 2022 Pazartesi   20:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

“Perşembe günü milyonlarca çalışanımızı ilgilendiren 2023 asgari ücretini açıkladık. 2002'de net asgari ücret 84 liraydı. 2020 yılında 2825 liraya çıkardık. Kurda ve enflasyonda yaşanan gelişmeleri dikkate alarak yıl içindeki gelişmeler temmuz ayında 5.500 lira seviyesine çıkarmaya yöneltti. Net asgari ücret yıl başına göre 2 kat artmış oldu. 8506 liralık asgari ücretin 250 lirası devlet tarafından ödenecektir. Yeni asgari ücretin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

EYT: YILBAŞINDAN ÖNCE TAMAMLAYACAĞIZ

İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu artışla da yapacağız. Çalışanların emekliliklerini kapsayan çalışmaları da yılbaşından önce tamamlayacağız. Küresel krize bağlı artıları telafi edip üzerine çıkana kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz.

"FIRSATÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bu arada fırsatçılık peşinde koşanları da affetmeyeceğiz. Mal ve hizmetlere, maliyete artışının çok üzerindeki artışları yapanları kısa vadede kazandırıyormuş gibi görünse de kısa ve orta vadede kaybettirecek bir yaklaşımdır. Bu fırsatçılar, günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır. Milletimizden gerekirse mal ve hizmet ihtiyaçlarını alternatif kanallara yönelterek hak ettikleri dersi vermelerini bekliyoruz. “



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-dan-eyt-aciklamasi/63018