‘ATSEP GÜNÜ' KUTLANDI

12 Kasım 2022 Cumartesi   10:55

Türkiye Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli Derneği (ATSEP) tarafından DHMİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu, Elektronik Dairesi Başkanı Orhan Gültekin, ATSEP Başkanı İlker Mehmet Yurt, daire başkanları ve ATSEP’ler katıldı.

TÜRK HAVA SAHASININ GÜVENLİĞİ ONLARA EMANET

Törende konuşan Paşaoğlu ve Gültekin, Türkiye hava sahasında hava araçlarına emniyetli ve kesintisiz hizmet verilebilmesi için ATSEP personelinin öneminin ve ihtiyacının altını çizerek radar, seyrüsefer ve haberleşme alanındaki yüzlerce sistem ve cihazın devamlılığının sağlanması için görev yapan ATSEP’lere bugüne kadar gösterdikleri hizmetler için teşekkür ettiler.

PASTA KESİLDİ

Türkiye ATSEP Derneği İstanbul Şubesi tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen etkinlikte ise  DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü İsa Türkmen, Başmüdür Yardımcısı Kemal Alataş, ATSEP İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Emin Türkölmez ile mesaideki  ATSEP’ler  bir araya gelerek pasta kestiler.

ATSEP KİMDİR ?

ATSEP (Air Traffic Safety Electronics Personnel) Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli, hava trafik yönetimi dâhilinde bulunan haberleşme, seyrüsefer, radar ve bilgi işlem sistemlerinin çalıştırılması ve bakımından sorumlu olarak lisanslı ve bu lisansa işlenmiş derece veya derecelerin verdiği yetkiler dâhilinde doğrudan hizmet veren personeli tanımlıyor.

BİR YILLIK EĞİTİMDEN SONRA LİSANSLANDIRILIYORLAR

Türkiye’de DHMİ bünyesindeki Haberleşme-Seyrüsefer-Gözetim (CNS) sistemlerinin temin, bakım-onarım ve devamlılığından sorumlu ATSEP’ler yaklaşık 10-12 ay süren bir eğitim sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilgili yönetmelik çerçevesinde lisanslandırılıyor.

7/24 GÖREVDELER

ATSEP’ler CNS sistemlerinin planlama ve kurulumundan itibaren hizmetten almaya kadar olan süreçte her türlü iş ve işlemlerden sorumlu olarak hava trafik hizmetlerinin kesintisiz, esnek, sürekli ve kaliteli bir şekilde sunmak için Türkiye’deki tüm havalimanlarında ve dağ istasyonlarında 7 gün 24 saat  görev yapıyorlar.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/atsep-gunu-kutlandi/62805