İSPANYA HAVA SAHASINI KAPATTI!
İSPANYA HAVA SAHASINI KAPATTI!

4 Kasım 2022 Cuma   14:02

TÜM HAVALİMANLARI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Çin'den fırlatılan 23 tonluk roket gövdesi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru düşüyor. Olay nedeniyle İspanya'daki tüm havalimanları hava sahasını uçuşlara kapattı.

Çin, geçtiğimiz pazartesi günü yeni uzay istasyonu Tiangong'un üçüncü ve son parçasını fırlattı. Ancak fırlatılan roketin 23 tonluk gövdesi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçti.

Planlanan güvenli alanın dışına düşebilme ihtimali doğan roketin düşmesi muhtemel bölge içerisinde yer alan İspanya, tüm havalimanlarını tedbir amacıyla geçici süreyle kapattı.

İspanyol hava kontrol yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, "Eurocontrol, bir Çin roketinin Dünya atmosferine kontrolsüz olarak girdiği konusunda bizi bilgilendirdi. İspanyol hava sahasının belirli bölümleri için hava sahası kapatıldı" denildi.

HANGİ BÖLGELER KAPATILDI

Edinilen bilgilere göre, Barselona, Tarragona, Ibiza ve Reus'a gidiş ve dönüş istikametli tüm uçaklar yere indirilirken, La Rioja, Castilla ve Leon gibi bölgeler de alınan tedbirlerden etkilendi.

Yaklaşık 40 dakika sürmesi beklenen hava trafiğinin durdurulması tedbirinin Ibiza gibi bazı yerlerde 3 saate dek uzayabileceği kaydedildi.

Katalunya Sivil Koruma Ajansı sözcüsü, "CZ-5B uzay nesnesinin İspanyol hava sahasından geçişinden kaynaklanan risk nedeniyle Katalunya'daki uçuşlar 9.38 ile 10.18 arasında durdurulmuştur. Havalimanları ve diğer kuruluşlar konuya dair bilgilendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bazı yolcuların tedbirlerden havalimanında haberdar olduğu, bu nedenle havalimanlarında yoğunluk yaşanmaya başladığı kaydedildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Ispanya-hava-sahasini-kapatti/62759