GELECEĞİN TÜRK PİLOTLARINI YETİŞTİRİYOR
160 PİLOT YETİŞTİRECEK

19 Ekim 2022 Çarşamba   18:43

SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, Skytrax Dünya Hava Yolu 2022 Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Tatil Hava Yolu” ödülünü kazanmalarından dolayı Antalya’da 2022 operasyonunu değerlendirdikleri ve 2023 planlarını açıkladıkları bir basın toplantısı düzenledi.

Antalya SunExpress Plaza’da düzenlenen toplantıda konuşan Kownatzki, 100 ülkeden 14 milyonu aşkın yolcunun geri bildirimleriyle elde edilen bu ödülün, SunExpress’in Türk sivil havacılık sektörüne ve Türkiye turizmine değer katma konusunda gösterdiği üstün gayreti gösterdiğini belirtti.

160 YENİ PİLOT YETİŞTİRECEK

Toplantıda SunExpress’in Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’na devam edeceğini belirten Kownatzki, “Sektördeki 30 yılı aşkın tecrübemizle Türk havacılığına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018 yılından bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans Programı’nı yürütüyoruz. Pandemi döneminde 117 pilot programımızı başarıyla tamamladı. Önümüzdeki beş yıl içinde, programdan mezun olduktan sonra SunExpress bünyesinde istihdam edilecek 160 pilot yetiştireceğiz” dedi.

YENİ İSTIHDAM YARATACAK

SunExpress, büyüme planları doğrultusunda önümüzdeki dönemde kokpit, kabin, hat bakım, yer operasyonları ve genel müdürlük pozisyonları için işe alım yapacak. 2023'te 200'ün üzerinde yeni istihdam yaratılması planlanıyor.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/gelecegIn-turk-pIlotlarini-yetIstIrIyor/62677