THY KAPTAN PİLOTU HEDEF BÜYÜTTÜ
ST. GEORGE-UTAH YARIŞINA HAZIRLANIYOR

15 Ekim 2022 Cumartesi   12:17

200 yılından beri triatlon sporu ile uğraşan Bahadır Tama, 2021 yılında düzenlenen Ironman 70.3 Dünya Şampiyonasında 7. olarak tarihi bir başarı kazandı.

Sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yapan Tama, milli formayı senelerce gururla taşıdığını belirterek, “İmkanlar şimdiki kadar olsaydı çok daha büyük işler başarırdık demekten kendimi alıkoyamıyorum. Bisiklet ayakkabısının Türkiye’de bulunmadığı günlerden bahsediyorum. Hep çok severek hep çok azimle antrenman yaptım ve yarıştım. Hayalimdeki mesleği yapmaya başladığımda artık milli takıma veda vaktim gelmişti ama bırakmadım ve yaş grubu sporcusu olarak triatlon kariyerime devam ettim. Fazlaca özveri, daha az uyku ve büyük tutkuyla farklı mesafeleri denemeye başladım. Sayılı yarıştığım orta mesafede dünya şampiyonasında yarışma hakkını elde ettim ve ülkemize sıralamada en iyi dereceyi getirdim. Bir önceki senenin birincisinden hızlı koşmama rağmen dünya sıralamasında yaş grubumda 7.oldum. Bilen bilir, triatlonda parkur ve şartlar çok değiştiğinden ilgili yarıştaki sıralama süreden önemlidir.

Bu sene 29 Ekim’de yine aynı heyecanla St. George/Utah’ta yarışacağım. Hedefim elbette öncelikle sağlıkla bitirmek ve geçen seneki derecemi yukarı taşımak.“ dedi.

AHMET BOLAT KUTLADI

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Hem markamızın hem de ülkemizin elçiliğini yürüten kaptanımız Bahadır Tama, dünyanın en zor spor alanlarından birinde özverisiyle ve başarılarıyla göğsümüzü kabartıyor. Hayallerinin peşinden azimle giderek kendi yaş grubunda ve erkeklerde Türkiye'nin triatlondaki en iyi derecesine imza atan kaptanımız, markamızın üniformasını da milli takım formasını da başarıyla taşıyor. Kendisine Cumhuriyetimizin yıl dönümü 29 Ekim'de düzenlenecek Ironman 70.3 Dünya Şampiyonası'nda başarılar diliyorum.” şeklinde Tama’yı kutladı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-kaptan-pIlotu-hedef-buyuttu/62655