18-65 YAŞ ARASI ERKEKLERE BİLET SATMAYACAKLAR
18-65 YAŞ ARASI ERKEKLERE BİLET SATMAYACAKLAR

22 Eylül 2022 Perşembe   20:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesi birçok sektörü etkiledi. Etkilenen sektörlerden birisi de havacılık oldu. Öyle ki, Rus havayolu şirketleri zorunlu olarak askere alınacak erkek nüfustan 18 ile 65 yaş arasındaki erkek yolculara bilet satışını durdurdu.

Kısmi seferberlik kararının açıklanmasıyla yurt dışına yönelik uçak biletleri tükendi. Gazeteci Amir Tsarfati'ye göre, Rus havayolları, Savunma Bakanlığı'ndan seyahat için onay kanıtı sağlayamayan 18 ila 65 yaş arasındaki Rus erkeklere bilet satmayı durdurdu.

Öte yandan Rusya Turizm Acentesi Başkanı, şu ana kadar yurt dışına seyahat konusunda herhangi bir kısıtlama getirilmediğini ve ülkenin bayrak taşıyan havayolu şirketi Aeroflot'un bilet satışlarını sınırlamadığını açıkladı.

Rusya'nın en iyi seyahat planlama sitesi aviasales.ru'ya göre, Putin'in açıklamasının ardından 21 Eylül'de Moskova’dan Ruslar için vize gerektirmeyen Gürcistan, Türkiye ve Ermenistan’ın başkentlerine uçuşlar 21 Eylül'de yapılamadı.

Öğle saatlerinde Moskova'dan Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'a direkt uçuşlar da web sitesinde görünmedi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/18-65-yas-arasi-erkeklere-bIlet-satmayacaklar/62549