İSTANBUL HAVALİMANI POLİSİ KAÇAKÇILIĞA GÖZ AÇTIRMIYOR
YER İSTANBUL HAVALİMANI

15 Eylül 2022 Perşembe   11:14

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet ekiplerinin havalimanı içerisinde yaptığı denetimlerde, elektronik sigaradan, kozmetik malzemelerine, kol çantaları ve cep telefonlarına kadar çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Ekiplerin bir ay boyunca yaptığı çalışmalarda 8 bin 532 paket elektronik sigara, 110 paket nargile tütünü, 62 adet elektronik sigara cihazı, 87 adet cep telefonu, 5 adet kol saati, 700 adet akıllı saat, 4 adet kürk, 4 adet çanta ve 163 parça kozmetik ürününe el konuldu.  Bu arada 2 Sudan, 1 Mısır ve 1 Rus uyruklu yolcunun ülkeden çıkışları sırasında Türkiye'den çıkışının Sağlık Bakanlığı'na iznine tabi olan çok sayıda tıbbi malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca anayol kontrol noktasında yapılan uygulamalarda ise belgesi olmayan 4 adet kuru sıkı tabanca ve 1 adet av tüfeği yakalandı.

Polis ekiplerinin yaptığı denetimler sonucunda piyasa değeri 26 milyon TL olan malzeme ele geçirilirken, 1'ü Türk vatandaşı olmak üzere toplam 17 kişi hakkında işlem yapıldı. Gözaltına alınan yabancı uyruklu kişiler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Istanbul-havalImani-polIsI-kacakciliga-goz-actirmiyor/62521