150 TÜRK ALMANYA’YA YARDIMA GİDECEK
TÜRK İŞÇİLERİN NE KADAR MAAŞ ALMASI BEKLENİYOR?

17 Ağustos 2022 Çarşamba   12:22

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği nedeniyle, yaşanan kaosu azaltmak için Türk işçi arayışına gidilmesi ülke gündemindeki yerini koruyor. Alman basını, havalimanlarında büyük personel krizi yaşandığını belirtirken, beklenenden az Türk işçi geldiğine dikkat çekti. Bazı havalimanlarının halen Türk işçi beklediği belirtiliyor.

Sadece Frankfurt Havalimanı’na 2 bin Türk işçi, diğerleriyle birlikte toplam 7 bin 200 Türk havalimanı çalışanı alınacaktı. Ancak 1.5 ayda yalnızca bir Türk işçinin işe başlaması dikkat çekmişti.

‘150 ÇALIŞAN YARDIMA GELECEK’

Almanya’da Yer Hizmetleri Sağlayıcıları İşverenler Derneği Başkanı Thomas Richter, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’den 145, belki 150 çalışan yardıma gelecek” dedi. Bu kişilerin özellikle Nürnberg ve Münih Havalimanlarında görevlendirileceğini duyurdu.

SAATLİK EN AZ 15 EURO ÖDENECEK

Richter’in açıkladığı rakamlar, Almanya’nın beklentilerinin oldukça altında. 150 işçiyle çözümün ne kadar olabileceği sorusuna Richter, “Sonuçta, akut sorunları çözmek için bir fikirdi” yanıtını verdi.

Havaalanları Birliği ADV’nin Genel Müdürü Ralph Beisel ise, gecikmenin nedenine dair Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını açıklamıştı. Sadece özgeçmiş kontrolünün en az 6 hafta sürdüğü bildirilmişti. Ancak Richter, bu durumun da değiştiğini yazdı. “Birçok havalimanındaki durum onay sürecini de hızlandırdı. Artık bu süreç iki haftaya kadar kısaldı” dedi.

Türkiye’den gelecek işçilere saat ücreti olarak en az 15 euro verilecek. Alman havaalanlarında güvenlik personeli, check-in personeli, yükleme personeli ve diğer yer hizmetleri personeli açıkları bulunuyor.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/150-turk-almanyaya-yardima-gIdecek/62372