İSTEDİKLERİ ZAMMI ALAMADILAR GREVE GİDİYORLAR
İSTEDİKLERİ ZAMMI ALAMADILAR

25 Temmuz 2022 Pazartesi   15:32

Tatil mevsiminin ortasında Avrupa çapında havalimanlarında yığılmalar ve seferlerde iptaller yaşanırken, istedikleri zammı alamayan Alman Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanları için bir günlük uyarı grevi kararı alındı.

Covid-19 pandemisinin tavan yaptığı dönemlerde havacılık sektörü durma noktasına gelmişti. Sektör, iflastan kurtulmanın yolunu toplu işten çıkarmalarda ararken, bu durum 2022 yazında kaosa neden oldu. Öyle ki, Avrupa havalimanlarında yolcuların sefil oldu, binlerce sefer iptal edildi.

GREVE ÇAĞIRDI

Bu manzarayı daha da vahim hale getirecek haber Alman havayolu devi Lufthansa'dan geldi.

Yolcuların havalimanlarında uzun kuyruklar oluşturduğu Almanya'da Ver.di sendikası, Lufthansa'nın yer hizmetlerinde çalışan personelini çarşamba günü için 1 günlük uyarı grevine çağırdı. Lufthansa çalışanlarının zam talepleri konusunda şirket yönetimiyle anlaşmaya varamayan Ver.di sendikası, Almanya genelinde lojistik, kargo ve teknik çalışmalardan sorumlu 20 bine yakın işçinin 27 Temmuz’da iş bırakmasını talep etti.

SENDİKA ELİNİ GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYOR

Almanya'daki enflasyon oranına koşut olarak işçiler yüzde 9.5 oranında maaş artışı isterken, sendika 1 günlüğüne cehennemi yaşatıp daha uzun süreli grevde olabilecekleri göstererek ağustos başında yapılacak zam görüşmelerinin yeni turunda elini güçlendirmeyi hedefliyor.

Halihazırda tatil mevsiminin ortasında Almanya genelinde seyahat sıkıntısı yaşanıyor. Pandemi döneminde sayıları azaltılan havalimanı çalışanları, yaz döneminde artan yurtdışı uçuşları karşılamada yetersiz kalıyor. Bu durum uçuşların gecikmesine ve iptal edilmesine yol açarken, yolcular bekleme noktalarında uzun kuyruklar oluşturuyor.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/IstedIklerI-zammi-alamadilar-greve-gIdIyorlar/62237