ÇİN'DEN RUS HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ŞOK!
ÇİN'DEN RUS HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE ŞOK!

30 Mayıs 2022 Pazartesi   22:59

Karara gerekçe olarak havayolu şirketlerinin ellerindeki ithal uçakların yurtdışı kayıtlarını sildirdiklerine dair resmi verileri Çinli makamlara sunamamaları gösteriliyor.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında yabancı şirketler üzerine kayıtlı ticari uçakların, bu şirketlerin talepleri sonrası uçuş izinleri iptal edilmişti. Rusya, sorunu çözmek için bu uçakları yerel şirketlere yeniden kaydetti. Rus yetkililer bu uçakların yabancı tescil kayıtlarını ülke içine taşıdığını açıklamıştı. Ancak bu kayıt sistemi uluslararası havacılık düzenlemelerinde geçersiz sayılıyor.

RBK Gazetesi haberinde, Türkiye'nin de benzer nedenlerden ötürü Rusya'nın elindeki "çift kayıtlı" uçaklara hava sahasını kullanma izni vermediğini iddia ediyor.

RBK'nın sektör içindeki kaynaklara dayandırdığı haberde, Global Link Logistics ve Optimalog gibi havayolu taşımacılığı şirketleri temsilcileri de Aviastar-Tu ve IFly gibi kargo şirketlerinin uçuşlarının Çin tarafından durdurulduğunu doğruladı. Aviastar-Tu, ABD'nin yaptırım listesinde yer alıyor. Söz konusu uçakların artık uluslararası IATA ve ICAO standartlarına uygunluk göstermediği, bu nedenle uçma izinlerinin bulunmadığı bildiriliyor.

Rus havacılık kurumu Rosaviatsiya yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/cIn-den-rus-havayolu-sIrketlerIne-sok/61926