THY, MIR KARTIYLA ÖDEME ALMAYI DURDURDU MU?
RUS GAZETESİNİN İDDİASI:

14 Mayıs 2022 Cumartesi   11:35

Türk Hava Yolları (THY) ile Rusya'ya ürün satışı yapan bazı Türk internet mağazalarının, yaptırımlar nedeniyle bir dizi Rus bankası tarafından verilen Mir kartını bloke etmeye başladığı belirtildi.

İzvestiya'nın haberine göre, THY sitesinde Mir kartıyla bilet satışını durdururken, işlem sırasında kullanıcılardan başka bir kart ya da ödeme yöntemi kullanmaları isteniyor.

Kullanıcılar, seyahatseverlerin kullandığı bir forum sayfasında Sberbank, VTB ve Tinkoff gibi bankaların ödeme sistemlerinin çalışmadığını belirtti. 'Bogdesha' adlı bir kullanıcı, THY'den sadece Rus 'Poçta Bank' tarafından verilen kartla UnionPay ödeme sistemi üzerinden bilet alabildiğini anlattı.

Rusya'dan Türkiye'ye ürün satışı yapan ve Ruslar arasında popüler olan 'TT-Turk' internet mağazasının da Mir kartlarıyla ödeme almayı durdurduğu ifade edildi.

THY ve TT-Turk, İzvestiya gazetesinin konuyla ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı. THY'nin sitesinde online bilet ödemelerinin yapılabileceği kartlar arasında Mir kartının halen yer aldığı görüldü.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-mir-kartiyla-odeme-almayi-durdurdu-mu/61810