EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ BELLİ OLDU
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ BELLİ OLDU

29 Mart 2022 Salı   00:13

Emekli bayram ikramiyeleri netleştiyor. İşte olası emekli bayram ikramiyesi zam oranı. 

SKA ve Bağkur Emeklilerinin dört gözle beklediği bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı netlik kazanmaya bşaldı. Emekli ikramiyelerin ne kadar olacağı ve ne zaman hesaplara yatırılacağı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Ramazan Bayramı'nda emeklilerin alacağı bayram ikramiyesi ne kadar? İşte son dakika haberlerine göre güncel rakamlar... 

Enflasyon oranlarının belli olması ve sonrasında emeklilere yapılan zamdan sonra milyonlarca emeklilin gözü bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? sorusunda. Haberair olarak emeklilere bayram ikramiyesinin hesaplara nasıl yansıyacağını araştırdık...

Emeklilere zam ve bayram ikramiyesinde enflasyon artışı, asgari ücret zam oranı ve çeşitli hesaplamalarlar devreye giriyor. Emeklilerin gözü bayramda hesabına ne kadar ikramiye yatacağında! Buna göre en düşük emekli maaşı kadar bayramlarda emeklilere ikramiye verilmesi hükümetin gündeminde. 

Ancan bunun gerçekleşmesi için belirli şartlar gerekiyor. Öncelikle 5510 sayılı kanunda değişiklik yapılması gerekiyor. TBMM'ye önümüzdeki günlerde bu konuda bir kanun teklifi hazırlanacağı ve kabul edirlirse emekliye bayram ikramiyesi oranına yansıması bekleniyor.  

Emeklilerin SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere tamamı, aynı zamanda ömlük ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/emeklI-bayram-IkramIyelerI-bellI-oldu/61568