THY'NİN B737 MAX'LERİ NE ZAMAN UÇACAK
AYCI-MCALLISTER GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞULDU

4 Haziran 2019 Salı   19:00

"ÜMİDİMİZ BİR AN ÖNCE BU SÜRECİN TAMAMLANMASIDIR"

Boeing CEO'su McAllister ile İstanbul'da gerçekleşen toplantıda konunun tüm yönleriyle ele alındığını belirten Aycı, kritik görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Tüm ekibimizle beraber kendisiyle oturup enine, boyuna tartıştık. Türk Hava Yolları'nın kayıplarını, çektiği sıkıntıları paylaştık. Takdir edersiniz ki bu durum, Max sahibi olan dünyadaki bütün şirketlerin bir sorunu. Onlar, bir an önce bu sorunun aydınlığa kavuşturulup, uçakların uçurulması konusunda gerekli çalışmaları yürütüyorlar. Bize söylediklerine göre benim edindiğim izlenim, kesin olmayan bir bilgi olmakla birlikte; ağustos ayına kadar uçakları havalandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. İlgili otoritelerden onay almadan, bizim, uçakları uçurmamız mümkün değildir. İlgili otoritelerden onay alındıktan sonra dünyadaki tüm uçaklarla birlikte biz de uçaklarımızı uçuracağız. Ancak bu süre içerisinde özellikle Nisan ayında (taşınma süreci) kapasite kesmiştik, uçuş sayısında azalma olmuştu. Ondan sonra gelen ramazan ayı ile birlikte kapasitede bir miktar düşen yoğunluk var. Bu anlamda Max'lerin sıkıntısını arkadaşlarımızla birlikte iyi yönettik. Ama bayram sonrası gelecek olan yaz döneminde, yoğunluğun devam etmesi durumunda özellikle haziran ayının ikinci yarısı ve temmuz başındaki süreci yönetmek mecburiyetindeyiz. Ümidimiz bir an önce bu sürecin tamamlanmasıdır."

Kayıpların telafisi için iki tarafın, iyi niyetli bir şekilde konuyu ele aldığını ve durumun çok boyutlu olarak görüşüldüğünü vurgulayan Aycı, sürecin THY yöneticileri tarafından yakinen takip edildiğini dile getirdi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-nIn-b737-max-lerI-ne-zaman-ucacak/56173