ENGELLİLERDEN İSTANBUL HAVALİMANI'NA TAM NOT
ENGELLİ VATANDAŞLARDAN

1 Aralık 2023 Cuma   18:54

Kağıthane istasyonundan yolculuğa ve incelemelere başlayan engelli vatandaşlara TCDD Taşımacılık yetkilileri refakat etti. Herkes için erişilebilirliği üst seviyelere taşıyan Gayrettepe -İstanbul Havalimanı Metrosu engelli dostu istasyonlar, trenler ve diğer hizmetler konusunda engelli vatandaşlarımıza bilgi verildi.

Toplamda 24 dakikada İstanbul Havalimanına ulaşan engelliler, seyahat süresince şarkılar söyleyerek hem kendilerini hem de diğer yolcuları eğlendirdi.

Engellilere yönelik sistem ve hizmetleri ile dünyanın en engelli dostu havalimanları arasında yer alan İstanbul Havalimanı'nı gezen engelliler, buradaki gelişmiş hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette, İstanbul Havalimanı Baş Müdürü Abdullah Enes Eker ve İGA yetkilileri de engellilere eşlik etti.

Engelli vatandaşlar, havalimanının tüm bölümlerinin engelli erişimine uygun olduğunu, özellikle yürüyüş yollarının geniş ve engelsiz olduğunu belirtti.

Ayrıca, havalimanında yer alan asansörlerin, yürüyen merdivenlerin ve engelli tuvaletlerinin de çok kullanışlı olduğunu söylediler.

Ziyaret sırasında, engellilere havalimanının tüm imkanları hakkında bilgi verildi.

Engelliler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Havalimanı'nın engelliler için en erişilebilir havalimanları arasında yer aldığını söylediler.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/engellIlerden-Istanbul-havalImani-na-tam-not/64440