İSRAİL VATANDAŞLARI TÜRKİYE'DEN AYRILIYOR

19 Ekim 2023 Perşembe   12:29

İsrail Ulusal Güvenlik Merkezi'nin Türkiye’de bulunan vatandaşlarına ülkeyi terk etmesi yönünde çağrısı sonrası aralarında kadın ve çocuklu ailelerin de olduğu bazı İsrail vatandaşları, ülkelerine dönmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. İsrail vatandaşları, Arkia Airlines’e ait uçakla saat 19.50’de ülkelerine döndü.

İstanbul'dan Tel Aviv'e ikinci sefer ise El Al Havayolları'na ait Boeing 737-9 tipi uçakla gerçekleştirildi. Aralarında çocuklu ailelerin de bulunduğu yolcular, LY5156 sefer sayılı uçuşla, İstanbul Havalimanı'ndan 01.38 sıralarında hareket etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Gazze’de hastane saldırısı sonrası gerilimin tırmanması bağlamında 'yurtdışındaki İsrail vatandaşlarına yönelik saldırı tehdidi' nedeniyle Türkiye’de bulunan vatandaşlarına derhal ülkeden ayrılmaları çağrısında bulunmuştu.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Yurtdışında, İsraillilere yönelik terör tehdidi artmaya devam ederken Türkiye için seyahat uyarısı en yüksek seviye olan dördüncü seviyeye çıkarıldı. Türkiye’deki tüm İsrailliler bir an önce ülkeyi terk etmeli” ifadesine yer verilmişti.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/IsraIl-vatandaslari-turkIye-den-ayriliyor/64271