ABD BASINI: RUSYA’NIN YENİ FÜZESİ CİDDİ TEHDİT
NÜKLEER GÜÇLE ÇALIŞIYOR, MENZİLİ 20 BİN KM'YE KADAR ÇIKABİLİYOR

8 Ekim 2023 Pazar   12:16

CNN muhabiri Jill Dougherty, Soçi'de bu yıl 20.'si düzenlenen Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Toplantısı'nın ana oturumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin başarıyla test ettiğini duyurduğu ‘Burovestnik’ adlı kıtalararası seyir füzesine gönderme yaparak, “Nükleer güçle çalışan bu kıtalararası seyir füzesinin yeni versiyonunun neredeyse sınırsız menzili var. Bu alçaktan uçan gizli seyir füzesi, yeryüzündeki tüm füze savunma sistemlerine karşı dayanıklı” diye konuştu.

SAVUNMA SİSTEMLERİNİN DURDURMASI ZOR

Rusya’nın Sarmat ile birlikte en yeni silah sistemlerinden biri olan Burevestnik, nükleer güçle çalışan ve neredeyse sınırsız menzile sahip kıtalararası bir seyir füzesi olarak biliniyor.

Nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip olan yeni füzenin, alçaktan uçabilme yeteneği ile hem füze savunması hem de hava savunmasının mevcut ve gelecekteki tüm sistemlerine karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor.

MENZİLİ 20 BİN KM’YE KADAR ÇIKABİLİYOR

Nükleer güçle çalıştığı için menzili 20 bin kilometreye kadar çıkabilen Burevestnik, ABD tarafından 2020’de hazırlanan bir raporda, “kıtalararası menzil kabiliyetine sahip benzersiz bir silah” olarak nitelendirilmişti. (Sputnik)



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/abd-basini-rusyanin-yenI-fuzesI-cIddI-tehdIt/64226