İSTANBUL HAVALİMANI’NIN YENİ MİSAFİRİ
İSTANBUL HAVALİMANI’NIN YENİ MİSAFİRİ

28 Eylül 2023 Perşembe   09:57

İGA İstanbul Havalimanı’nın “Çin Dostu Havalimanı Projesi”nin üçüncü Çinli havayolu üyesi China Eastern Airlines oldu. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 havayolu şirketi hedefleyen İGA İstanbul Havalimanı, China Eastern Airlines’in katılımıyla 95’inci havayolunu ağırlamaya başladı.

Çin’in Şanghay Havalimanı’ndan havalanan Airbus 330-200 tipi uçak, saat 08.10’da İstanbul Havalimanı’na 199 yolcusuyla indi. İlk sefer için dış hatlar gelen yolcu katı A11 kapısında bir tören düzenlendi. Törene İGA İstanbul Havalimanı Havayolu Direktörü Majid Khan, İGA İstanbul Havalimanı Havacılık Geliştirme Müdürü Gökhan Dölek, China Eastern Havayolu Genel Müdürü Lu Jun ve diğer yetkililer katıldı.

ÜÇÜNCÜ ÇİN’Lİ HAVAYOLU

İlk uçuşla ilgili açıklama yapan İGA İstanbul Havalimanı Havayolu Direktörü Majid Khan,’’Bugün Çin’den gelen üçüncü havayolu China Eastren Havayollarının ilk Şanghay uçuşunun yolcularını mutlulukla karşılıyoruz. İGA, Çin dostu havalimanı. İstanbul Havalimanı olarak günlük 250 bin yolcu karşılıyoruz. İstanbul’a Çin’den gelen 3. havayolu olan China Eastern Havayolu’nu görmekten mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

China Eastern Genel Müdürü Lu Jun ise, “İstanbul’a gelmekten mutluluk duyuyorum. Şanghay ve İstanbul iki meşhur şehir. Bu iki şehir arasında uçuş yapmak için İGA ve diğer kuruluşlardan İstanbul’a gelmek için destek aldık. Herkese teşekkür ederim. İpek yolu projesiyle böylelikle havayolları da büyüyor, Türkiye de büyüyor.” şeklinde konuştu.

China Eastern uçağına İstanbul Havalimanı'nda Çelebi Hava Servisi yer hizmeti verdi

China Eastern, İstanbul Havalimanı ile Şangay Uluslararası Havalimanı arasında haftada karşılıklı 3 sefer düzenleyecek. Seferler, Airbus A330 tipi uçaklarla yapılacak. China Eastern Havayolları, önümüzdeki dönemde sefer sayısını arttırmayı hedefliyor.

China Eastern uçağına İstanbul Havalimanı'nda Çelebi Hava Servisi yer hizmeti verdi



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Istanbul-havalImaninin-yenI-mIsafIrI/64185