MOSKOVA’DA UÇUŞLAR DURDU
MOSKOVA’DA UÇUŞLAR DURDU

22 Ağustos 2023 Salı   09:53

Ukrayna'nın Moskova'ya yönelik İHA saldırısında iki kişi yaralandı, yaklaşık 50 uçuşta aksama oldu.

Rus haber ajansı TASS, Moskova civarındaki havalimanlarının yaşanan patlamalar sonrası uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Moskova yakınlarındaki Krasnohorsk’ta patlama sonrası, Vnukovo ve Domodedovo Havalimanlarına inmesi gereken uçaklar Şeremetyeovo Havalimanı’na yönlendirildi. Havalimanlarında yaklaşık 30 uçuş gecikmeli yapıldı, 10 uçuş iptal edildi.  

Rusya’nın, Moskova’nın batısında bulunan Ruzsky bölgesinde ve yine yakında bulunan Istrinsky’de Ukrayna’ya ait başka İHA’ları düşürdüğünü açıklamasının ardından başkente gelen ve giden 50 uçuşta aksama oldu. Moskova bölgesinden sorumlu yetkili, Rus hava savunması tarafından vurulan Ukrayna’ya ait insansız hava aracının (İHA) bölgede bir evin üzerine düşmesiyle en az iki kişinin yaralandığını açıkladı.

Havacılık kurumu Rosavatsia, Moskova’da bulunan dört ana havalimanı Vnukovo, Domodedovo, Sheremetyevo ve Zhukovsky’den geliş ve gidişlerin kısıtlandığını ve kısıtlama kapsamında 45 yolcu, iki kargo seferinde aksama yaşadığını açıkladı.

Rus yetkililer, çevresindeki bölge de hesaba katıldığında yaklaşık 22 milyon nüfusa sahip olan Moskova üzerinden uçan askeri İHA’ların büyük bir felakete yol açabileceği konusunda defalarca uyarmışlardı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/moskovada-ucuslar-durdu/64031