UÇAK PLAJA ÇAKILDI
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

24 Aralık 2022 Cumartesi   12:52

California'daki Santa Monica Plajı'nda küçük bir uçak bir anda kumsala çakıldı. Bu sırada plajda çocukların da olduğu çok sayıda kişi yürüyüş yapıyordu. Olayda uçaktaki iki yolcudan biri olan eski Santa Monica Belediye Başkanı Rex H. Minter hayatını kaybetti.

Tek motorlu Cessna uçağı pilotunun, kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra acil durum bildirdiği ve inişe geçmek için uçuş kontrol kulesinden izin istediği ortaya çıktı. Kimliği açıklanmayan ve durumunun iyi olduğu bildirilen pilot, motorda sorun olduğunu söyleyerek plaja inmek zorunda kalabileceğini söyledi.

 

Trafik kulesindeki görevlilerin plaja iniş yapmanın çok riskli olduğu yönündeki uyarılarına rağmen pilot “Başka şansım yok” diyerek iniş için alçalmaya başladı. Uçak plaja inişi sırasında yere sert şekilde çarptı sonra ters döndü. O sırada plajda yürüyüş yapanlar büyük tehlike atlatmış oldu.

Akşamüstü plajın kalabalık olduğu saatlerde meydana gelen kaza büyük korku yarattı. Uçağın plajda yürüyenlerin üzerine düşmemesi sayesinde pilot haricinde başka kimse yaralanmadı veya ölmedi.

İtfaiye ekipleri halkı plajdan uzaklaştırırken bir kişinin kalp krizi geçirdiği bildirildi. 90'lı yaşlarındaki Minter, 1963-67 arasında belediye başkanlığı yapmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/ucak-plaja-cakildi/63011