PASAPORT PERSONELİ DE GREVE GİTTİ
PASAPORT PERSONELİ DE GREVE GİTTİ

23 Aralık 2022 Cuma   13:52

6 HAVALİMANI 1000 ÇALIŞAN

İngiltere'de enflasyonun enerji krizinin etkisiyle çift haneli rakamlara gelmesiyle beraber yıl sonunda ücret artışlarının yetersiz olması, kamu çalışanlarını isyan ettirdi. İtfaiyeciler, ambulans görevlileri ve hemşirelerin ardından havalimanlarındaki pasaport kontrol görevlileri de iş bırakma kararı aldı.

Ülkenin 6 havalimanındaki yaklaşık 1000 çalışan, Kamu ve Ticari Hizmetler (PCS) tarafından düzenlenen ve 1 Ocak'a kadar sürmesi planlanan greve katıldı.

ASKERİ PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Hükümet; Heathrow, Birmingham, Cardiff, Gatwick, Glasgow ve Manchester kentlerindeki 6 havalimanında ve Newhaven'ın güney sahil limanındaki pasaport kabinlerinin çalışmalarını sürdürmesi için silahlı kuvvetler personeli ve memurlarını görevlendirdi.

YOLCULAR UÇAKLARDA TUTULACAK

Öte yandan İngiliz makamları, pasaport kontrolündeki uzun kuyrukların insanların uçaklarda tutulmasına yol açabileceği ve kalkışları aksatabileceği konusunda uyarı yaptı. Bugün, söz konusu havalimanlarına çeyrek milyon yolcunun varması bekleniyor.

'ÜYELERİMİZ GIDA BANKALARINDAN YARARLANIYOR'

PCS Genel Sekreteri Mark Serwotka, yaptığı açıklamada, çok sayıda görevlinin hayat pahalılığıyla mücadele ettiğine vurgu yaptı. BBC'ye konuşan Serwotka, "Üyelerimizin 40 bini gıda bankalarından yararlanıyor. 45 bini çalıştığı yerlerden yardım talep ediyor" ifadelerini kullandı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/pasaport-personelI-de-greve-gIttI/63007