UÇAKLAR PAKİSTAN’A ULAŞTI
UÇAKLAR PAKİSTAN’A ULAŞTI

29 Ağustos 2022 Pazartesi   12:18

Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından verilen bilgide, “Sel felaketlerinde zarar gören Pakistanlı kardeşlerimiz için insani yardım malzemeleri taşıyan uçaklarımız Pakistan’a ulaştı. Bir kez daha hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Pakistan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.“ denildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selden etkilenen Pakistan'a çadır ve insani yardım malzemesi desteği sağlamak üzere 'hava köprüsü' kurulduğunu duyurmuş, ilk etapta 10 bin çadır, 50 bin gıda kolisi, 50 bin hijyen malzemesi ve 10 bin bebek mamasından oluşan insani yardım malzemesinin sel bölgesine gönderilmesine başlandığını açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan insani yardım malzemelerinin ikinci bölümü de TSK’ya ait uçaklarla Pakistan’a ulaştırıldı. Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Pakistan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” paylaşımı ile birlikte yardım malzemesi yüklenen uçaklara ait fotoğrafları yayınladı. 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/ucaklar-pakIstana-ulasti/62431