PUTİN'DEN DÜNYAYI KORKUTAN EMİR
DÜNYA DİKEN ÜSTÜNDE! SİLAHLI KUVVETLERE HANGİ EMRİ VERDİ?

27 Şubat 2022 Pazar   16:54

Rüsya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısa süre önce Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'na dünyayı korkuya sevk eden bir emir verdi.

Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı sadece hasmane tutumlarına devam etmediklerini, bunun yanı sıra ekonomik yaptırımları artırdıklarını belirten Putin, buna yanıt olarak Rusya'nın nükleer caydırıcı kuvvetlerine 'özel bir görev rejiminde' olmalarını emretti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığına Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emrini verdi. Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile toplantı yaptı.

Toplantının başında Putin, Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyledi. Putin, “Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.
 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/putIn-den-dunyayi-korkutan-emIr/61376