ŞEHİR MERKEZİNDE 11 EYLÜL ALARMI
GÖRENLER BÜYÜK PANİK YAŞADI

27 Eylül 2021 Pazartesi   14:06

ÖNCEDE UYARI ANONSLARI YAPILDI AMA... 

Avustralya’nın Brisbane kenti sakinleri önceden prova uçuşları hakkında uyarılmıştı ancak yine de durumdan haberi olmayanlar için şehirde şaşkına çeviren bir manzara yaşandı.

Twitter'da ABD vatandaşı bir sosyal medya kullanıcısı, bunun kendisine 11 Eylül terör saldırılarını hatırlattığını ve aynı olayı tekrar tekrar yaşattığını söyledi.

NBC üst düzey yöneticisi Mike Sington, askeri uçağın bir videosunun yanında Twitter'da "Hayır, hayır, hayır, sadece hayır" yazdı ve ekledi: "Bir Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri jeti, Brisbane şehir merkezindeki gökdelenlerin arasında bilinçli olarak alçak uçuş yapıyor."

Mike Sington, görüntüleri paylaştığı sosyal medya hesabında, "Bu bir hava gösterisinin provasıydı ve 11 Eylül 2001'deki terör saldırısı anına geri dönüşlere neden oldu." diye ekledi.

Bazı Brisbane sakinleri ise, uçağın videoda göründüğü gibi gökdelenlerin arasından değil, şehrin içinden geçen Brisbane Nehrinin üzerinde uçtuğu için gösterinin göründüğü kadar tehlikeli olmadığına dikkat çekti.

Avustralyalı muhabir Chad Ryan, "Bu videodaki açıdan hemen fark edilemiyor, ancak uçak şehrin içinden geçen bir nehrin üzerinde uçuyor, binalar arasından değil. Halk da uçuşla ilgili önceden uyarıldı." açıklamasında bulundu.

ABD'den diğer izleyiciler Brisbane etkinliğinin güvenliğini sorgulayarak olayı 'korkunç' olarak nitelendirdi. ABD Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir C-17 uçak pilotu, bu gösterinin Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılmasına asla izin verilmeyeceğini söyledi ve bunun 'delilik' olduğunu söyledi.

Mürettebattan herhangi birinin zamanlama konusundaki ufak bir yanlışının felakete yol açacağını ifade eden pilot, böyle bir durumda jetin bir binaya çarpmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/sehIr-merkezInde-11-eylul-alarmi/60536