EMIRATES’İN EXPO 2020 DUBAİ’DEKİ FUAR PAVYONU ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
EMIRATES’İN EXPO 2020 DUBAİ’DEKİ FUAR PAVYONU

25 Eylül 2021 Cumartesi   11:38

Expo 2020 Dubai’nin kesinlikle görülmesi gereken havacılık şovu, kapılarını 1 Ekim’de ziyaretçilerine açıyor. Fırsatlar Bölgesinde yer alan ve Al Wasl Kubbesinden yürüme mesafesinde olan Emirates Pavyonu, ticari havacılığın geleceğinin bir ön izlemesini sunmanın yanı sıra, havayolu seyahatinin önümüzdeki 50 yıllık döneminde bilim ve teknolojinin rolünü farklı bir bakış açısıyla sunuyor. Pavyon standı, interaktif ve çoklu sensör sistemlerin yer aldığı iki katta ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bugünden itibaren, Expo 2020 Dubai ziyaretçileri, Emirates Pavyonu ziyaretlerini planlayabilir ve tercih ettikleri tarih ve saat için önceden yer ayırtabilirler.

Emirates Pavyonu’nun inşasına Mart 2019’da başlandı ve inşaat işleri Haziran 2021 tarihinde tamamlandı. Tasarım ve inşaat aşamalarında Pavyonda bir dizi sürdürülebilirlik ilkeleri uygulanırken, genel yapısında tehlikeli olmayan, bölgesel, tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıldı ve enerji ile su tüketimini azaltmak amacıyla farklı tasarım çözümlerine yer verildi.

Emirates Pavyonu’nun adeta bir kuleyi andıran dört katlı tasarımı, ön cephesinde havalanmakta olan bir uçağın kanatlarından esinlenildi ve binaya her iki yanını çevreleyen 24 adet alüminyum giydirme kanatlar takıldı. Emirates Pavyonu’nun dış aydınlatması için, geceleri canlı renklerle aydınlatma sağlayan 800 metrelik LED Sistemi kullanıldı. İç mekanlar parlak, ultramodern tasarımı sayesinde bolca doğal gün ışığı alıyor ve sürükleyici deneyimler için uygun ortam oluşturuyor. Pavyon bir saat içerisinde 120 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip.

Expo 2020 Dubai’de Emirates Pavyonu’nun ziyaretçilerini nelerin beklediğini sizler için derledik:

“Tohumu” almak: Yolculuk, her bir deneyimi kullanıma açan bir “tohumu” almakla başlıyor. Bu tohum, pavyon içerisinde gerçek anlamda farklı bir yolculuk sunarken, aynı zamanda ziyaretçinin etkileşimlerini, bilgisini ve deneyimlerini de kaydediyor ve bunlar çoklu sensör ile finalde tekrar oynatılıyor.

Uçuş bilimi: Holografik modellerin kullanıldığı eğitim görselleri, kalkış, motorun ürettiği güç, yerçekimi ve sürtünme katsayısı gibi fiziki özellikleri yansıtarak uçağın nasıl uçtuğunu gösteriyor.

Daha temiz gökyüzü: Daha Temiz Gökyüzü kurulumu, gelecekteki inovasyonların dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan bazıları olan sürdürülebilirlik, nüfus artışı ve teknolojik ilerlemelerle nasıl doğrudan bağlantılı olduğunu gösteren muazzam bir deneyim sunuyor. Ziyaretçiler, geleceğin sorunlarının üstesinden gelmek için geliştirilmekte olan havacılık teknolojileri hakkında interaktif bir sınava katılarak birbirleriyle de yarışma imkânı bulacaklar.

Geleceğin laboratuarı: Ziyaretçiler, robot kollarla deney ve testleri gerçekleştirmek için geleceğin laboratuarına adım atabilirler. Bu laboratuarda, gelecekteki uçakların daha hızlı, daha hafif ve daha güçlü olmasını sağlayan teknolojiler yer almakta.

Motorun itme ve sevk gücü: İnteraktif ekranlarla, hipersonik, hidrojen, hibrid ve elektrikli motorlar gibi geleceğin motor ve yakıt teknolojilerini araştıran bir dizi animasyon sunuluyor. Burada, gerçeğe yakın uçak motoru modelleri kullanılarak, bu teknolojilerin emisyon, sürdürülebilirlik, konfor ve hız parametreleri üzerindeki etkileri vurgulanıyor.

Kusursuz uçağınızı tasarlayın: Ziyaretçiler, kendilerine ait kişiselleştirilmiş ve fütüristik uçaklarını test etmek, tasarlamak ve uçurmak için tüm bildiklerini ortaya koyacaklar. Ultra-dokunsal ara yüz sayesinde, ziyaretçiler, menzil, motor türü, kanatlar ve logo gibi unsurları kullanarak uçak inşa edebilir, uçaklarını uçuş simülatöründe uçurabilir ve tasarım kararlarıyla ilgili olarak anında geri bildirim alabilir.

Geleceğin havalimanı: Emirates, geleceğin havalimanını ziyaretçilerinin gözünde canlandırarak, biyometrik, veri analitiği ve akıllı teknolojilerin yer hizmetlerinde yolcu deneyimini nasıl dönüştüreceğini görmelerini sağlayacak.

Geleceği şimdiden deneyimleyin: Ziyaretçiler, interaktif Sanal Gerçeklik kulaklıklarını takarak tamamen bu deneyimin büyüsüne kapılabilir ve geleceğin uçak içi kabinlerini keşfedebilir. Ziyaretçiler, sanal bir gövdenin interaktif pencereleri arasında ilerleyebilir, pencereleri tamamen ortadan kaldırabilir, hatta çok farklı kabinler ve koltuk konfigürasyonları da görebilir.

Geleceğin tohumlarını şimdiden ekmek: Her bir ziyaretçi tohumlarını sisteme yüklenmek üzere iade ettiği zaman, Emirates Pavyonu’ndaki deneyim, çoklu sensör, kişiselleştirilmiş 360°C sinematik bir sunumla zirveye ulaşacaktır. Bu sunumda, tur esnasında derlenen bilgilerle birlikte dinamik bir anlatım ve etkileyici 3D hareketli grafikler yer alacaktır.

Güler yüzlü ve bilgili personel ile Emirates Kabin Mürettebatı, Pavyonda ziyaretçilere yardımcı olmaya hazır olacak. Kurulumlar ve deneyimlerin yanı sıra ziyaretçiler, birinci katta bulunan Emirates Pavyonu kafesinde de keyifli zamanlar geçirebilir, Emirates Resmi Mağazasından özel olarak hazırlanmış Emirates ve Expo 2020 Dubai ürünlerinden bir hatıra alabilirler.

Emirates Fuar Pavyonu, Expo 2020 Dubai’de her gün 10-00 ile 22.00 arasında açık olacak.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/emiratesIn-expo-2020-dubaIdekI-fuar-pavyonu-zIyaretcIlerInI-beklIyor/60529