THY FINNAIR İLE ORTAK UÇUŞLARA BAŞLIYOR

23 Eylül 2021 Perşembe   12:40

Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları ile Finlandiya'nın bayrak taşıyıcısı Finnair, hem Türk Hava Yolları'nın hem de Finnair'in uçuş ağında önemli noktaları kapsayan kod paylaşımı anlaşmasıyla ticari iş birliklerini genişletmeyi hedefliyorlar.

Kod paylaşımı anlaşması ile güçlendirilen ortaklık sayesinde Türk Hava Yolları ve Finnair, ilk etapta başlayacak olan İstanbul-Helsinki uçuşuna ek olarak, gerekli uçuş izinlerinin teminiyle birlikte aşağıda yer alan uçuşlara da yakın gelecekte karşılıklı olarak kendi kodlarını ekleyebilecekler:

İstanbul’dan                                      Helsinki’den        

Helsinki      Atina                               

Sofya          Selanik                           Kuopio        Vaasa 

Amman      Sharm El Sheikh            Oulu            Rovaniemi

Hurghada   Luxor                                      Reykjavik   Tallinn

Antalya                 Gazipaşa                       Tartu           Riga

Vilnius        Antalya          Gazipaşa

                                                

29 Eylül’de başlayacak İstanbul-Helsinki seferini de kapsayan ortak uçuş anlaşması yolculara yeni seçenekler sunmakla birlikte, hava ulaşımını yeniden canlandırmak bağlamında her iki havayolunun ortak çalışma taahhüdünün bir parçası olarak da önem kazanıyor.

Anlaşmaya ilişkin görüşlerini açıklayan Türk Hava Yolları Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat; “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olarak Finnair ile yaptığımız bu kod paylaşımı anlaşması ile mevcut iş birliğimizi (interline/arahat) genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Bu iyileştirmenin zaten iyi olan ilişkilerimizi geliştireceğine ve ticari iş birliğimizi ileri bir seviyeye taşıyacağına inancımız tam. Finlandiya, Türkiye, Baltık Ülkeleri, İzlanda, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu noktalarında ortak uçuşların başlamasıyla birlikte yolculara sunulan seyahat alternatifinin çeşitlenmesine ek olarak ülkelerimizin de ticari ve turizm bağlarının güçleneceğine inanıyoruz.” dedi.

Finnair Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ole Orvér da; “Seyahat imkânının iyileşmeye başlamasıyla birlikte, yolcularımız seyahat hayallerini yeniden gerçekleştirebildiklerinden, onlara daha fazla seçenek sunabildiğimiz için mutluyuz. Türk Hava Yolları yolcularını, Helsinki çıkışlı geniş bağlantı ağımız aracılığıyla güzel Nordik'leri keşfetmeye davet ediyoruz.” dedi.

Ortak uçuşlar, Türkiye'nin en büyük şehri ve bölgenin önemli bir uçuş merkezi olan İstanbul çıkışlı olarak Helsinki ve ötesine hızlı ve uygun bağlantılar sunacak. Anlaşma ayrıca, hem taşıyıcıların tarifelerinin birbirini tamamlayıcı yapısı, hem de karşılıklı olarak çalışan anlaşmalar dikkate alındığında her iki havayolu yolcularının sorunsuz bağlantı uçuşlarından keyif almalarını sağlayacak.

Türk Hava Yolları, dünyadaki tüm havayollarından daha fazla ülke ve dış hat noktasına uçmakta olup, 127 ülkede toplam 300'den fazla dış hat yolcu ve kargo noktasına hizmet vermektedir. Finnair, kısa kuzey rotası üzerinden Asya ve Avrupa arasındaki yolcu ve kargo trafiğini birbirine bağlama konusunda uzmanlaşmış bir havayolu şirketidir. Finnair, oneworld ittifakının üyesidir.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/thy-finnair-Ile-ortak-ucuslara-basliyor/60519