KABİL HAVALİMANI’NDA ÇATIŞMA

23 Ağustos 2021 Pazartesi   18:06

Almanya Silahlı Kuvvetleri’nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, havalimanının kuzey kapısında çıkan çatışmada Afganistan güvenlik güçleri mensubu bir kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin de yaralandığı belirtilirken, çatışmada ABD ve Almanya askerlerinin de yer aldığı ifade edildi.

CNN’de yer alan haberde çatışmanın havalimanının dışında bulunan bir keskin nişancının havalimanının içerisinde ABD’li güçlere destek olan Afgan güvenlik güçlerine ateş açmasıyla başladığı ifade edildi. İki NATO yetkilisi havalimanında durumun kontrol altına alındığını söyledi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Havalimanında 15 Ağustos’ta Taliban’ın Kabil’e girmesinden bu yana kaos yaşanıyor. ABD ve uluslararası birlikler, hem kendi vatandaşlarını hem de Taliban yönetiminden kaçmaya çalışan binlerce kişiyi ülkeden çıkarmaya çalışıyor. Şimdiye kadar havalimanında çıkan olaylarda silahla vurularak ya da çıkan izdiham nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye ulaştı.

Yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi için belirlenen son tarih olan 31 Ağustos yaklaşırken Cumartesi günü havalimanında çıkan izdihamda yedi kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Pazar günü de Taliban mensupları havalimanında bekleyen kalabalığa müdahale etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD birliklerinin “zor ve acı verici” tahliye çalışmasının güvenliğini sağlamak için bölgede daha uzun süre kalabileceğini söylemesinin ardından bir Taliban yetkilisi Afganistan’daki yabancı güçlerin 31 Ağustos tarihini uzatmak için kendilerine başvurmadığını söyledi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/kabIl-havalImaninda-catisma/60357