ACM: KAPTANIMIZIN KAÇMA GİRİŞİMİ KESİNLİKLE YOK
HABERAIR AIR CHARTER MARKET YETKİLİLERİNE ULAŞTI:

6 Ağustos 2021 Cuma   16:18

Brezilya Polisi, Sao Paulo kentindeki Leite Lopes Havaalanı’nda Air Charter Market(ACM) isimli Türk şirketine ait TC-GVA tescil işaretli jete yaptığı operasyonda en az 25 bavul dolusu 1304 kilo kokain ele geçirmişti. Uçaktaki Gonzalez Valdes isimli İspanyol yolcu ve Türk mürettebat gözaltına alınmış, yardımcı pilot, teknisyen ve kabin memuru serbest bırakılmıştı. Brezilya basınının yer verdiği operasyonun ayrıntılarına göre, uçağın kaptan pilotu V. D.'nin operasyon sırasında kapıları kapatıp, motorları ateşlediği ve kaçmaya çalıştığı iddia edildi. Brezilya basını, polisin silah çekerek pilotu durdurduğunu yazdı.

“İDDİALAR YALAN”

Ancak Haberair.com’un ulaştığı Air Charter Market yetkilileri, bu iddiaların gerçek olmadığını dile getirdi. Üst düzey bir şirket yetkilisi iddiaları yalanlayarak, “Olay basında anlatıldığı gibi değil. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Yolcu uçağa geliyor, bizim bagajları kontrol etme gibi bir durumumuz yok. Handling (yer hizmetleri) firması bagajları uçağa ulaştırıyor. Kaçma girişimi yok. Kesinlikle yok böyle bir şey. Böyle bir şey olsa kaptanımız görüntülerde de izlediğiniz gibi rahat davranamaz. Bu hareketi yapan birisini kelepçelerler. Üç kişilik diğer mürettebatımızı da Türkiye’ye gönderemezler. Muhtemelen kaptanımız da dönecek Türkiye’ye“ dedi.

HAVALİMANI EMNİYETİ SORGULANMALI

Kaptan pilotun uçağa yüklenen valizleri kontrol etme gibi bir sorumluluğu olmadığını belirten yetkili, “Valizler X-Ray kontrolünden geçmiş. Asıl sorgulanması gereken havalimanı güvenliği. Sorumlu kimse onların sorgulanması lazım. Sanki her şeyi biz yapıyoruz. Kaçmaya çalışan bir pilotu uçağın içinde tutarlar mı? Ekibi Türkiye’ye gönderirler mi ? “ diye sordu.

‘BERAAT EDECEK’

Kaptan Pilot V.D.‘nin gözaltında olduğunu söyleyen yetkili, “Davası görülecek ve beraat edecek. Tek bilmediğimiz Brezilya hukuku ile bizim hukukumuz arasında bazı farklılıklar var. Sürecin ne kadar işleyeceğini bilmiyoruz.“ şeklinde konuştu.

HAVA KUVVETLERİNDE SİLAH SİSTEMLERİ OPERATÖRÜ

Uyuşturucu yakalanan TC-GVA tescilli Gulfstream-4 tipi uçağın Kaptan Pilotu V.D’nin Hava Kuvvetleri’nde F-4 uçaklarında pilot değil, Silah Sistem Operatörü(SSO) olduğu öğrenildi. İki kişilik F-4 uçaklarında arka kokpitte silah sistemlerini kullandığı ortaya çıktı. 1994 yılında Hava Harp Okulu’ndan mezun olan V.D.’nin pilotluk lisansı aldıktan sonra bir süre Bonnair şirketinde uçtuğu, buradan da ACM’e geçtiği öğrenildi.  

Süleyman ŞEN-Haberair.com/ÖZEL



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/acm-kaptanimizin-kacma-gIrIsImI-kesInlIkle-yok/60282