BUGÜN 26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ

26 Nisan 2021 Pazartesi   09:38

Türkiye’nin ilk pilotu olma unvanına sahip Fesa Evrensev'in Türkiye semalarındaki ilk uçuşunu 26 Nisan 1912 tarihinde gerçekleştirmesi nedeniyle 26 Nisan günü "Dünya Pilotlar Günü” olarak seçilmiştir.

Türk Hava Yolları bünyesinde 5 bin 432 pilot görev yapmakta. Kovid-19 sürecinde 59 ülkeden 195 tahliye uçuşu gerçekleştiren pilotlar, Türk vatandaşlarını sevdikleriyle buluşturmak için özveride bulundu. Koronavirüs nedeniyle yolcu uçaklarının kargo taşımasında kullanılmasında başrolde yine pilotlar yer aldı. Aşı taşımaları ile hem ülkemizdeki hem de dünyanın çeşitli ülkelerindeki insanların aşı ile buluşmasında yine pilotlar görev başındaydı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, twitter’dan yayınladığı mesajda, “Pencereleri daima gökyüzüne açılıyor ve adresleri her uçuşta bizim için değişiyor. Onlar, her gün yüzbinlerce misafirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna güvenle ulaştırıyor. Bayrağımızı dalgalandıran pilotlarımızın 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun...” diyerek Türk Hava Yolları’nda görev yapan pilotların Dünya Pilotlar Günü’nü kutladı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/bugun-26-nIsan-dunya-pIlotlar-gunu/59783