İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ÇANAKKALE ZAFERİ PROJESİ
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA

18 Mart 2021 Perşembe   10:28

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, Çanakkale'yi geçilmez kılan ve istiklal mücadelemize zemin hazırlayan destansı mücadeleyi günümüze taşımak amacıyla "Dinle Yolcu" isimli projeyi Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünü vesilesiyle hayata geçirdi.

15-19 Mart tarihleri arasında İstanbul Havalimanı terminalinde zaferin günümüze ulaşan destanlarıyla billboard etkileşimi üzerine kurulu proje, yolcuların büyük ilgisini görüyor. Çanakkale'de o döneme kadar görülmüş en büyük donanmaya ‘Dur’ diyerek geçit vermeyen kahraman askerlerimizden Seddülbahir Kahramanı Yüzbaşı Yusuf Kenan, Anafartalar'da 56. Fırkada erkek kılığına girerek mücadele eden Hatice Hanım ve Kayserili Mehmet'in zafer esnasındaki duyguları terminaldeki yolculara İngilizce ve Türkçe alt yazılarla anlatılıyor.

YÜZ TANIMA SİSTEMİYLE YOLCULAR O ANLARI YAŞIYOR

Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle havalimanına kurulan billboardların içerisine yüz tanıma cihazı ve gopro kameralar eklendi. Ardından billboard çevreleri siper ve bayraklarla süslendi. Eğer yolcular billboardlara odaklanmaz ise sabit görsel olarak afiş ekranda duruyor. Kullanıcı billboardların karşısına geçerek 5 saniye billboarda baktığında yüz tanıma cihazı sayesinde tablodaki kahraman hareketleniyor ve ‘dinle yolcu’ diyerek savaş esnasındaki hikayesini anlatmaya başlıyor.

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/Istanbul-havalImani-nda-canakkale-zaferI-projesI/59571