400 PİLOTU YAZIN İŞE GERİ ALACAK

10 Şubat 2021 Çarşamba   17:29

Delta Hava Yolları, bu yaz 400 pilotu tekrar aktif duruma getirmeyi planlıyor. Delta’nın bu kararı Covid-19 salgınının vurduğu havacılık sektörü için iyimser sinyaller veriyor.

Delta’nın Uçuş Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Laughter, havayolunun 2022 yazından önce etkilenen 400 pilotu bu yaz aktif uçuş durumuna geri getirerek ek pilot kadrosu oluşturma fırsatı gördüğünü belirtti. Bununla birlikte, bazı uçak tiplerinin kullanımdan kaldırılması ve COVID-19 salgını sırasında uçuşların azalması nedeniyle yeni eğitim gerekli olduğundan bu süreç aylarca sürebilir.

Geçen hafta pilotlara gönderilen notta Laughter, "Şu anda 400 tam zamanlı pilot pozisyonu sunabildiğimiz için heyecanlıyız. Ancak önümüzdeki kurtarma yolunun uzun ve dalgalı olacağını hatırlamak önemli. Aşılar dünya genelinde yaygınlaştıkça, talebin artacağı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içindeyiz. İyileşme devam ederken etkilenen tüm pilotları tam uçuş durumuna geri getirmeyi dört gözle bekliyoruz "dedi.

Havayolu, maliyet azaltma planı kapsamında 1 713 pilotu işten çıkarmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/400-pIlotu-yazin-Ise-gerI-alacak/59379