‘AŞI OLANLAR KARANTİNAYA ALINMASIN’ TEKLİFİ

26 Ocak 2021 Salı   17:38

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin sınırlarını kapatması ve seyahat yasakları nedeniyle zor günler geçiren havayolu şirketleri krizden çıkış yolu arıyor. Salgın nedeniyle birçok havayolu şirketi uluslararası yolcular için seyahat koşullarını değiştirirken, bu koşulların başında Covid-19 aşısı geliyor.

Şirketlerin talebi ve ülke otoritelerinin alacakları kararlar doğrultusunda uluslararası yolcular için aşı bir zorunluluk haline gelebilir. Bu konuda bir girişim de Ukrayna Hava Yolları’ndan geldi. Dünyadaki kitlesel aşılamanın başlamasıyla yolcu trafiğinin kademeli olarak artış göstereceği beklentisine giren havayolu şirketi, Ukrayna’ya girişlerin kolaylaşması için Sağlık Bakanlığı’na sınır kapılarından giriş kurallarının gözden geçirilmesi için resmi olarak başvuru yaptı.

‘AŞI OLANLAR KARANTİNAYA ALINMASIN’

Hükümete yapılan başvuruda, aşı yaptıranların Ukrayna’da karantina kapsamından çıkarılması için teklif sunuldu. ‘Kırmızı Bölge ülkeleri’ olarak değerlendirilen ve bu ülkelerden Ukrayna’ya seyahat edecek olan yolcuların negatif PCR test sonucu ibraz etmeleri veya Ukrayna’ya varışta kendilerini 14 gün izolasyonda tutmaları gerekiyor. Havayolu şirketi, COVID-19 fiziksel veya dijital aşı sertifikası beyan eden yolcular için 14 günlük karantinanın kaldırılıp Ukrayna’ya girişlerine izin verilmesi istedi.

‘AŞIYI TAŞIMAYA HAZIRIZ’

Ukrayna Uluslararası Havayolları ayrıca, filosundaki Boeing 737 ve Boeing 767 tipi uçaklarla Ukrayna ve dünyanın dört bir yanına aşıların taşınması için de hazır olduklarını açıkladı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/asi-olanlar-karantInaya-alinmasin-teklIfI/59303