QATAR AIRWAYS SKYTRAX’TAN 5 YILDIZ ALDI

20 Ocak 2021 Çarşamba   11:25

Sektörün en prestijli güvenlik derecelendirmesi, Qatar Airways’in COVID-19 hijyen ve güvenlik standartlarının derinlemesine incelenmesi sonucunda geldi. Hamad Uluslararası Havalimanı da yakın zamanda Orta Doğu ve Asya'da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesine layık görülen ilk havalimanı olmuştu.

Qatar Airways, uluslararası hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu Skytrax tarafından yapılan COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesinde 5 yıldıza layık görülen dünyadaki ilk küresel havayolu oldu. Duyuru, Aralık 2020'de Skytrax ekibi tarafından gerçekleştirilen ve havayolunun sıkı COVID-19 hijyen ve güvenlik prosedürlerine ne kadar etkili bir şekilde uyulduğunu kanıtlayan ayrıntılı bir denetim sonucu yapıldı. Denetim, prosedüre dair verimlilik kontrollerinin tam incelemesini, yolculuğun tüm aşamalarında yolcuların hijyen ve güvenlik seviyelerinin gözlemlenmesini ve uçakta temas edilen yüzeylerin potansiyel kontaminasyon seviyesini ölçmek için kullanılan Adenosin Trifosfat (ATP) örnekleme testlerini içeriyordu.

Qatar Airways'in Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesi’ndeki başarısı, evi ve merkezi konumundaki Hamad Uluslararası Havalimanı’nın Aralık 2020’de Orta Doğu ve Asya'da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesi ödülü alan ilk havalimanı seçilmesinin ardından geldi.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şunları söyledi:

“Skytrax tarafından 'Dünyanın En İyi Havayolu' olarak adlandırılan bir endüstri lideri olarak, diğer havayollarının takip edeceği standartları belirlemeye alışkınız. Küresel havacılık pazarında var olan en titiz ve kapsamlı COVID-19 güvenlik programını sunma taahhüdümüzün, Skytrax tarafından da 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenliği Derecelendirmesi ile tescillenmesini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu başarı, Orta Doğu ve Asya'da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesi ile ödüllendirilen ilk havalimanı olarak HIA’nın ardından Qatar Airways'in de bugüne kadar küresel salgın sırasında yolcularının sağlığını ve güvenliğini korumak için büyük titizlikle aldığı önlemlerin etkinliğini gösteriyor. Buna ek olarak, dünya genelindeki yolculara da havayolu sağlık ve güvenlik standartlarının mümkün olan en yüksek profesyonel ve bağımsız değerlendirme standartlarına tabi olduğuna dair güvence veriyor.

Qatar Airways olarak, COVID-19 krizinin devam eden etkisi ve zorluklarıyla başa çıkmaya devam ederken, hava ulaşımının yolcular için bir endişe kaynağı olması gerekmediği mesajını pekiştirmek ve yolcularımız için mümkün olan en güvenli deneyimi sunmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda ticari havacılık endüstrisinin iyileşmesine yardımcı olma konusunda üstlendiğimiz rolü daha da artırmayı planlıyoruz."

Skytrax İcra Kurulu Başkanı Edward Plaisted ise şöyle konuştu:

“En yüksek derece olan 5 Yıldızlı COVID-19 Güvenlik Derecelendirmesine sahip olmaya hak kazandığı ve dünyanın bu seviyede sertifika alan ilk büyük havayolu olduğu için Qatar Airways'i tebrik ediyoruz. Qatar Airways, pandeminin başlangıcından bu yana 3,1 milyondan fazla insanı evlerine güvenle ulaştırarak pandemi boyunca uçmaya devam etti. Bu deneyim yolcularının ve personelinin güvenliğini sağlamak için aldığı mükemmel sağlık ve hijyen önlemleri sunmalarını sağladı. "

Qatar Airways’in uçak içi güvenlik önlemleri arasında kabin ekibi için Kişisel Koruyucu Ekipman (PPE) ve yolcular için ücretsiz bir koruyucu kit bulunuyor. Qsuite ile donatılmış uçaklardaki Business Class yolcuları, bu ödüllü koltuğun sağladığı gelişmiş gizliliğin keyfini çıkarmanın yanı sıra tam mahremiyet sağlayan kapanan kayar kapısını ve "Rahatsız Etmeyin (DND)" göstergesini kullanabiliyor. Qsuite, İstanbul Havalimanı, Frankfurt, Kuala Lumpur, Londra ve New York dahil 45'ten fazla noktaya yapılan uçuşlarda mevcut.

Buna ek olarak, havayolu aynı zamanda tüm uçaklarında en gelişmiş HEPA hava filtreleme sistemlerini kullanıyor ve kısa süre önce Honeywell'in son teknoloji Ultraviyole Kabin Dezenfeksiyon Sistemini kullandığını duyurdu.

Qatar Airways şu anda dünya çapında 110'dan fazla noktaya haftalık 800'den fazla uçuş gerçekleştiriyor. Havayolu, Mart 2021'in sonuna kadar uçuş ağını 130 noktaya yükseltmeyi planlıyor ve birçok şehre günlük veya daha fazla frekansta uçarak güçlü bir program ortaya koyuyor. Qatar Airways, önemli merkezlere eklenen daha fazla frekansla, yolculara rakipsiz bağlantı sunarak, ihtiyaç duyduklarında seyahat tarihlerini veya uçuş noktalarını değiştirmelerini kolaylaştırıyor.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/qatar-airways-skytraxtan-5-yildiz-aldi/59269