4 ÜLKE İLE UÇUŞLAR DURDURULDU

20 Aralık 2020 Pazar   23:28

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur.”

BİR AÇIKLAMA DA SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da gelişmeyi twitter hesabından şöyle duyurdu:

“Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.

Salgınla mücadele ortak paydamızdır. Sağlık sistemimize olan güveni sarsacak mesnetsiz ithamlardan uzak durulmalı. Kendimizi eksik görmeyi bırakıp milletimizle ve onun evlatları ile gurur duyalım.”

THY DE AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, de son dakika gelişmeler üzerine twitter hesabından, "Sevgili Yolcularımız; Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir." açıklamasını yaptı.

Türk Hava Yolları da resmi sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı:

Yolcularımızın dikkatine:

Resmi makamlarca alınan kararlar ve sağlığınız için aldığımız önlemler doğrultusunda İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarımız geçici olarak durdurulmuştur.

Gelişmeleri takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/4-ulke-Ile-ucuslar-durduruldu/59121