PANDEMİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI TEMİZLİK ÇALIŞANLARI
FRAPORT TAV ANTALYA VE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANLARI ONLARA EMANET

18 Aralık 2020 Cuma   17:05

Havacılık sektörünü durma noktasına getiren Covid-19 salgını, bir dizi hijyen tedbirini de beraberinde getirdi. Terminal binalarında sosyal mesafe kuralları uygulanmaya başlarken, tüm yolcular ve personelin koruyucu maske takması mecburi hale getirildi. Terminallerin çeşitli noktalarına el dezenfektanları yerleştirilirken, yolcu uğurlamak veya karşılamak üzere havalimanlarına gelen ziyaretçilerin terminale girişi yasaklandı. Tedbirler kapsamında yolcular ile personelin sürekli temas ettiği yüzeyler de periyodik aralıklarla dezenfekte işlemine tabi tutuluyor.

HAVALİMANLARININ ‘GİZLİ KAHRAMANLARI'

Canları pahasına pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanları şüphesiz bu sürecin en büyük kahramanları. Sağlık çalışanlarının yanı sıra havalimanlarında görev yapan temizlik ve dezenfeksiyon çalışanları ise pandemi sürecinin havacılık sektöründeki gizli kahramanları. Havalimanı işletmeleri tarafından alınan Covid-19 tedbirlerinin uygulanmasında temizlik ve dezenfeksiyon çalışanlarına büyük rol düşüyor.

FRAPORT TAV ANTALYA HAVALİMANI İLE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI KATTENBECK’E EMANET

Fraport TAV Antalya Havalimanı ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın temizliğinden sorumlu Kattenbeck firması, hizmet verdiği havalimanı işletmelerini Covid-19 salgını ile mücadelede yalnız bırakmadı. Etkili temizlik yapılmaması durumunda dezenfeksiyon işleminden beklenen sonucun alınamayacağını bilen Kattenbeck, bir yandan havalimanlarında dezenfeksiyon hizmeti verecek olan ekipler oluştururken, bir yandan da temizlikten sorumlu kadrolarının bilgi ve becerilerini geliştirdi.

TEMAS EDİLEN YÜZEYLER SIK SIK DEZENFEKTE EDİLİYOR

Her iki havalimanında dezenfeksiyon işlemi, insan sağlığını tehdit eden mikroorganizmalara karşı etkili olduğu birden fazla analiz raporu ile belgelenmiş olan yüksek düzey bir dezenfektan kullanılarak yapılıyor. WC’lerde bulunan kapı kolları ile lavabo ve klozetler, terminal geneli oturma grupları, merdiven tırabzanları, yürüyen merdiven bantları ve asansör tuşları hemen hemen her saat başı; güvenlik kontrol noktalarında bulunan sepetler ise her kullanımdan sonra silme yöntemi ile dezenfekte ediliyor.

Başta terminal giriş ve çıkışlarında bulunan güvenlik noktaları ile lavabo, mutfak, yemekhane, ofis, ibadethane, asansör, merdiven, bagaj alım bandı, çöp tenekesi, vb. alanlar ile objeler olmak üzere, havalimanı personeli ve yolcuların temas ettiği tüm yüzeyler düzenli aralıklarla ULV cihazları kullanılarak dezenfekte ediliyor. ULV cihazı kullanılarak yapılan dezenfeksiyon işlemi sayesinde dezenfektanın zeminden tavana dek tüm alana nüfuz etmesi sağlanıyor.

7/24 HİJYEN EKİPLERİ GÖREVDE

Covid-19 belirtisi gösteren yolcu ve personelin temas ettiği alanlara müdahale etmek üzere sürekli hazır bulunan Kattenbeck dezenfeksiyon ekipleri, uygulama öncesi ve sonrasında çeşitli yüzeylerden aldıkları numuneler yardımı ile ilgili yüzeylerin RLU (Relative Light Unit) değerini ölçüyor. Bu değerler, hijyen standartlarının karşılanıp karşılanmadığını tespit etmek ve dezenfeksiyon uygulamasının sıklığına karar vermek üzere kullanılıyor.

1962 yılında Almanya’da kurulan Kattenbeck, 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 29 yıldır Türkiye’nin önde gelen firmaları, havalimanları ve alışveriş merkezleri, tesis yönetim ihtiyaçlarını karşılamak adına Kattenbeck’i tercih ediyor. 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/pandemInIn-gIzlI-kahramanlari-temIzlIk-calisanlari/59112