SİVASSPOR KAFİLESİ İSRAİL'DE 4 SAAT BEKLETİLDİ

11 Aralık 2020 Cuma   12:04

Yerel saatle 01:30’da kalkması gereken Sivasspor kafilesinin uçağı, 4 saatlik bir gecikme sonrası Ben Gurion’dan Sivas’a doğru hareket etti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat yaptığı açıklamada, Sivasspor kafilesinin uçuş saatine geç gelmesi nedeniyle Tel Aviv’deki Ben Gurion havalimanında bekletildiğini söylemişti. Haitat, “Sivasspor kafilesi Tel Aviv’de uçuş saatine geç geldiği için bekletildi. Uçak 05:30’da (TSİ 06:30) havalanacak” demişti. Uçağın neden bu saate kadar bekletileceğine ilişkin soruyu ise Haitat, 'havalimanında gece saat 01.00 ile 05.00 arasında gürültü nedeniyle hiçbir uçuşun yapılmadığı' şeklinde cevaplandırmıştı.

Sivasspor Kulübü ise İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat'ın Sivasspor kafilesinin uçuş saatine geç geldiği, bu nedenle Tel Aviv'deki Ben Gurion havalimanında bekletildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Kırmızı-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Maccabi Tel-Aviv maçının ardından Sivas'a dönmeye hazırlanan kafilemiz havalimanında mahsur kaldı. İsrail yetkilileri sistemi ve geçişleri kapatarak kafilemize her türlü zorluğu çıkartıyor" ifadeleri kullanılmıştı. ?Kafileyle birlikte halen uçakta bulunan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da, "Büyük rezalet. 'Uçak erken kalksın' diye stattan çok erken, hızlı bir şekilde geldik. 2 saattir burada mahsur kaldık" açıklamasında bulunmuştu.

 



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/sIvasspor-kafIlesI-IsraIl-de-4-saat-bekletIldI/59070