BOEING 737 MAX ARALIK’TA PİSTLERE DÖNÜYOR
FAA YÖNETİCİSİ UÇAĞIN YÜZDE 100 GÜVENLİ OLDUĞUNU AÇIKLADI

19 Kasım 2020 Perşembe   13:53

Boeing 737 Max, 2018 ve 2019 yıllarında benzer sebeplerle iki kez düşmüş, toplamda 346 sivil hayatını kaybetmişti.

ABD Ulusal Havacılık Dairesi'nden (FAA) yapılan açıklamada, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir iş birliği çerçevesinde ve tamamıyla bağımsız denetlemelerin yapıldığı, 20 aylık aranın ardından Boeing 737 Max'in tüm güvenlik testlerinden başarıyla geçtiği duyuruldu. FAA yöneticisi Steve Dickson hazırlanan videolu bildiride, söz konusu yolcu uçağının yüzde 100 güvenli olduğunu ve test sürüşlerini bizzat kendisinin yaptığını açıkladı. Dickson, ailesiyle birlikte Boeing 737 Max ile uçuşa hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Boeing İcra Kurulu Başkanı (CEO) David Calhoun ise, kaza sonrası aldıkları derslerden sonra şirketi yeniden şekillendirdiklerini ifade ederek, "Dikkatimizi güvenlik, kalite ve bütünlük gibi temel değerlerimiz üzerinde daha da yoğunlaştırdık. Söz konusu kazalarda ölen insanları asla unutmayacağız." diye konuştu.

5 AY ARAYLA İKİ ÖLÜMCÜL KAZAYA KARIŞTI

2017'de kullanılmaya başlayan ve benzer modellere göre daha az yakıt tüketen Boeing 737 Max, 2018 Ekim ayında Endonezya ve 2019 Mart'ında ise Etiyopya semalarında sebebi açıklanamayan teknik bir arıza nedeniyle benzer şekilde yere çakılmıştı. Daha sonra yapılan incelemede, "uçağın yükselirken burnunu yere doğru hızla eğmesine neden olan" bir güvenlik sistemi açığı bulunmuştu.

BOEING’İN HİSSELERİ YÜKSELMEYE BAŞLADI

FAA'den gelen haber sonrası Boeing hisseleri borsada yükselmeye başladı. Boeing, yaşadığı 737 Max krizi sonrası batma noktasına gelmiş, koronavirüs salgını sonrası birçok havayolu şirketinin yaşadığı kriz sebebiyle de zor günler geçirmişti. (euronews)



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/boeing-737-max-aralikta-pIstlere-donuyor/58966