AEROFLOT’UN LONDRA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

16 Kasım 2020 Pazartesi   13:22

Rus havayolu şirketi Aeroflot'un Londra müdürü, devlet sırlarını İngiliz istihbaratına verdiği iddiasıyla vatana ihanet şüphesiyle tutuklandı. Rus devlet medyasının bildirdiğine göre, Aeroflot’un Birleşik Krallık’taki operasyonlarını son 5 yıldır yürüten 39 yaşındaki Dmitry Fedotkin, çarşamba günü Moskova’da tutuklandı. Fedotkin, ‘Rusya Federasyonu'ndaki sosyo-politik duruma ilişkin gizli bilgileri İngiliz istihbarat servisine vermekle’ suçlanıyor.

Fedotkin, son 16 yıldır Rus devlet havayolunda çalışıyor ve LinkedIn profiline göre ilk olarak 2012 yılında Birleşik Krallık'a gönderildi. Bayrak taşıyıcı Aeroflot, Fedotkin’in Moskova'ya yaptığı bir yolculuk sırasında tutuklanmasıyla ilgili şirketin ‘hiçbir bilgisi’ olmadığını söyledi.

Rusya Ceza Kanunu'na göre, vatana ihanetle ilgili madde, bir Rus vatandaşı tarafından devlet sırrı oluşturan bilgilerin yabancı bir devlet, uluslararası veya yabancı bir kuruluşla paylaşılmasıyla ilgili. Fedotkin'e, Moskova Lefortovo Mahkemesi'nce vatana ihanet suçlamasıyla iki ay hapis cezası verildi. Dmitriy Fedotkin’in suçlu bulunduğu takdirde 20 yıla kadar hapis cezası alabileceği bildirildi.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/aeroflotun-londra-muduru-tutuklandi/58947