İYİLİĞE UÇAN HAVACILAR ELAZIĞ’DA ANAOKULU İNŞA EDİYOR
YARDIMSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORLAR

7 Kasım 2020 Cumartesi   12:24

Türk Hava Yolları ile her gün yüzbinlerce kişiyi sevdiklerine, güvenle ve konforla ulaştıran uçuş ekipleri uçuşlardan arta kalan zamanda iyilik için çabalıyor.         

Ocak ayında, son yıllarda Türkiye’de meydana gelen en büyük sarsıntılardan birini yaşayan ve binlerce insanın hem bugününü hem de geleceğini etkileyen Elazığ depremi en çok da çocukların hayalleri için yıkıcı oldu. Deprem için tüm gücüyle ve en kısa sürede Elazığ’a uçan iyilik melekleri tüm Türkiye’nin Elazığ için birlik olduğunu görerek kendilerine farklı bir iyilik yolu çizdi.

Elazığlı minik çocukların yüzlerinde hayalleri için duydukları endişenin yansımasını gören dernek gönüllüleri MEB ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek bir anaokulu inşa etmeye karar verdi. 23 Nisan 2020 tarihinde açılması hedeflenen prefabrik anaokulu pandemi koşulları nedeniyle biraz gecikmeye uğrasa da yakında bağışçıların da desteğiyle açılarak gelecekte hayal ettikleri mesleği yaşayacak çocuklar için eğitim yuvası olacak.

200 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Yaklaşık 700 m2 alanda inşa edilen okulun beş dersliği, yemekhanesi ve açık-kapalı oyun alanları olacak. Günde 200 öğrencinin eğitim görebileceği okulda sınıflara ve meyve ağaçlarına hayatını kaybeden havacılık çalışanlarının isimleri verilecek. Bununla birlikte havacılığı sevdirecek oyunlar, etkinlikler ve eğitimler de düzenlenecek.

OKULUN DESTEĞE İHTİYACI VAR

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin Kurucu Başkanı Sinem Güldal, inşa halinde olan okul için bağışçıların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Güldal; “Olmasa da olur diyebileceğimiz şeylerden bir anlığına vazgeçebiliriz. Ama bu çocukların hayalleri ve eğitime katılmaları, sağlıklı şartlarda eğitim görmeleri bilgili bilinçli insanlar olarak hayata katılmaları olmasa da olur denilecek şeyler değil. Gelin el birliğiyle bu okulu yapalım, tamamlayalım. Binlerce çocuğun hayatına hep birlikte dokunalım.” dedi.  

Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Ferhat Bingöl de, “Henüz depremin ne anlama geldiğini dahi bilmeyen çocuklar en çok zararı görenler oldu. Soğuk kış şartları gözlerindeki endişe ve korkuyu daha da belirginleştiriyordu. Gözlerindeki korkuyu silmek ve hayallerini yeniden canlandırmak için küçük bir destek yeterli” yorumunda bulundu. Türk Hava Yolları Kabin Amiri Feride Emre ise; “Okulumuzun bugüne kadar açılmış ve öğrencilerimizle buluşmuş olmasını hayal ediyorduk ancak pandemi koşulları nedeniyle bu hayalimizi erteledik. İnşaat sürecimiz devam ediyor, tüm yardımseverlerin desteği bizim için çok önemli. Bir sms yardımı bile minik dostlarımızın geleceği için çok değerli.” dedi.

Okulun inşasına destek olmak isteyen yardımseverler tüm operatörlerden “okul” yazarak 7723’e SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor.

AFRİKA’YA UZANAN YARDIM ELİ

Dernek gönüllüleri yurtiçinde yaptıkları çalışmalarla birlikte sınırları aşan projelere de imza atıyor. Yardımsever ekip geçtiğimiz yıl Tanzanya’nın Darüsselam kentinde bulunan Aşure Vakfı Yetimhanesi’nde ve çevre mahallelerde yaşayan yüzlerce Afrikalı çocuk için uçtu. Daha önce görevle geldikleri Darüsellam kentinde çocukların ne derece yardıma ihtiyaç duyduğunu gören ekip bir sonraki uçuşlarında bir organizasyon planlayarak bu kentte yaşayan çocuklara yardım eli uzattı. Birçok bölgesinde insan yaşamının kimsesizliğe terkedildiği Afrika’da gerçekleştirilen yardım iyiliğin sınırları aşabileceğine en güzel örnek oldu.

İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLARA İŞARET DİLİ İLE YARDIM ETTİLER

Türk Hava Yolları’nın işitme engelli misafirlerine işaret dili ile hizmet veren kabin memurları İyiliğe Uçanlar Derneği gönüllüsü olarak Adana ve Mersin’deki okullara ziyarette bulundu. Çocuklara kırtasiye yardımı götüren ekipte bulunan kabin memuru Feride Emre, Adana Seyhan İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda çocuklar ile işaret dili aracılığıyla iletişime geçti. Kabin memurunun işaret dili biliyor olması çocuklara ayrı bir mutluluk kattı.



Sayfa Adresi: http://www.haberair.com/haber/IyIlIge-ucan-havacilar-elazigda-anaokulu-Insa-edIyor/58905